Donja Dubrava: Načelnik Varga predstavio vijeću svoje aktivnosti

Donja Dubrava: Načelnik Varga predstavio vijeću svoje aktivnosti

Na početku posljednje sjednice Općinskog vijeća Donja Dubrava načelnik Marijan Varga (HNS) vijećnicima je predočio svoje aktivnosti od prošle sjednice. Na papiru je, između ostalog, bilo navedeno kako je u Agenciji za upravljanje državnom imovinom predana zamolba za dodjelom državnog poljoprivrednog zemljišta za potrebe gospodarske zone Sjeveroistok, te se razgovaralo o mogućnostima ubrzanja rješavanja dosadašnjih zamolbi.

U suradnji s čakovečkom službom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje dogovoreno je da općina zaposli putem javnih radova dvije osobe na rok od dva mjeseca. U sklopu provedbe IPA projekta “Putovima zajedništva” započeli su radovi na obnovi informativnog centra koji bi trebao biti gotov do početka studenog, a nakon njegove četveromjesečne  provedbe izvršene se pripreme za dostavljanje prvog izvješća o provedbi projekta uključujući i financijsku realizaciju.

Općinu Donja Dubrava posjetila je rukovodna struktura iz mađarske Općine Belezna predvođena načelnikom Lajošem Jančecom. Tema razgovora bila je razvoj zajedničkih turističkih projekata kao i ponovno povezivanje susjednih općina skelom ulaskom hrvatske u Europsku uniju.

Vargino izvješće završava informacijom kako je u Goričanu odrađena završna konferencija projekta “Folklorni susreti kre Mure” na kojoj je u nazočnosti svih 6 općinskih sudionika (Goričan, Donja Dubrava i Donji Vidovec s hrvatske i tri s mađarske strane) ocijenjeno da je smisao projekta bio dobar, njegova realizacija bila je više nego uspješna jer se na svakoj od njih okupilo više od tisuću ljudi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije