Sretan Dan neovisnosti svim žiteljima Međimurja!

Sretan Dan neovisnosti svim žiteljima Međimurja!

“Na današnji dan prije 20 godina, Hrvatski je Sabor na svojoj povijesnoj sjednici u Ininoj zgradi u Šubićevoj ulici u Zagrebu, donio Odluku o raskidu državnopravnih veza s ostalim republikama i pokrajinama bivše države. Ta odluka bila je direktna posljedica napada na zgradu Vlade Republike Hrvatske, a njome naša zemlja prestala biti dio jugoslavenske države.

Dva desetljeća koliko je proteklo od tog događaja i put koji je pritom od gole borbe za preživljavanje do stajanja pred vratima Europske unije prošla domovina, daje nam za pravo da na događaje s početka 90-tih gledamo s ponosom. Nacionalno jedinstvo koje je postignuto tih dana i želja da Hrvati žive u neovisnoj, slobodnoj i demokratskoj zemlji nije mogla završiti drukčije nego pobjedom. U toj pobjedi i mi Međimurci dali smo ogroman doprinos. Prije nekoliko tjedana proslavili smo 20-tu obljetnicu oslobađanja Međimurja od JNA, kad smo postali prva u potpunosti oslobođena regija te kad je zahvaljujući zarobljenom oružju, situacija na bojištima širom zemlje okrenuta u našu korist.

Današnji datum poput svih datuma kojima obilježavamo događaje vezane uz našu noviju povijest prilika je i da se prisjetimo i još jednom izrazimo zahvalnost svima onima koji su ne razmišljajući o opasnosti uzeli oružje u svoje ruke i krenuli braniti zemlju. Mnogi od njih na oltar domovine položili su i svoj život. Kao što često naglašavam, danas je prigoda da se još jednom prisjetimo svih njih, a posebno naših sugrađana čiji se portreti nalaze na ovom Spomen zidu te mlađim generacijama skrenemo pozornost na povijesni značaj tog razdoblja.

Svima Vama kao i svim građankama i građanima Međimurske županije želi sretan Dan neovisnosti”, izrazio je župan Međimurske županije Ivan Perhoč, a čestitkama se svim svojim žiteljima pridružuju i Općina Strahoninec, Općina Dekanovec, Općina Sveti Juraj na Bregu te portal eMedjimurje.hr.

 Svim svojim sumještanima čestit i sretan Dan neovisnosti žele
načelnici Općina Dekanovec, Strahoninec i Sveti Juraj na Bregu

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije