Primaju plaće i naknade, a ne rade svoj posao

Primaju plaće i naknade, a ne rade svoj posao

Već sam nakon izbora u lipnju 2009. godine rekao da su SDP, Ivan Perhoč i njegova koalicija vlast osvojili lažima, prijevarom i obmanama, na nečastan i nemoralan način. Njihova kampanja bila je “Perhoč je pošten, a Posavec je lopov”.

Mnogi od njih govorili su da ću već početkom 2010. godine završiti u zatvoru. Dragica Zgrebec me u centrali SDP-a u Zagrebu, uz svesrdnu podršku Radimira Čačića, proskribirala kao kriminalca! No, ništa od onoga što su o meni govorili nisu dokazali. Protiv mene se ne vodi nikakva istraga ili sudski proces – kaže bivši međimurski župan, danas nezavisni županijski vijećnik Josip Posavec, koji je u srijedu oštro napao županijsku vlast.

– Oni su na vlasti samo radi vlasti i ponajprije zbog osobnih interesa. Njihov su prioritet prije svega njihove plaće i naknade brojnim stranačkim dužnosnicima i članovima, koji sjede po upravnim vijećima i nadzornim odborima. Za potrebe zajednice stoga ostaje malo ili ništa – ističe Posavec. Kaže da župan Perhoč već treću godinu ne radi ono što mu je posao, a uredno uzima plaću.

– Proračunski minus stalno raste. Perhoč je 2009. godinu završio s minusom od šest milijuna kuna, na kraju 2010. minus je bio više od 18 milijuna, a 30. lipnja ove godine prešao je iznos od 21 milijun kuna! Upravo izglasovanim rebalansom proračuna Međimurske županije ukinut je najvažniji socijalni projekt ove županije – besplatan prijevoz srednjoškolaca, a ukinuti su i poljoprivredni poticaji seljacima – navodi Posavec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije