Svečana sjednica uz Dane Kotoribe

Svečana sjednica uz Dane Kotoribe

Općina Kotoriba, uz svetkovinu Uzvišenja Svetog križa, obilježava svoje dane. U petak, 16. rujna u Domu kulture održana je svečana sjednica Općinskog vijeća uz dodjelu javih općinskih priznanja. Pozdravne riječi brojnim gostima, među kojima su bile saborske zastupnice Nadica Jelaš i Dragica Zgrebec i predsjednik Skupštine Međimurske županije Petar Novački, uputio je predsjednik Općinskog vijeća Željko Šebeštjan.

Na početku svog izlaganja načelnik Kotoribe Ljubomir Grgec spomenuo je dvadesetu obljetnicu predaje karaule jer se taj događaj iz 1991. godine rijetko spominje ili čak prešućuje. Naglasio je kako je karaula u Kotoribi bila prvi mirno oslobođeni vojni objekt u Međimurju iz kojeg je oružje otišlo za potrebe HV-a. Grgec je govorio o radovima u mjestu te naglasio kako je ove godine u Kotoribu mimo proračuna uloženo blizu 7 milijuna kuna.

Nedavno su završeni radovima u Domu kulture gdje je uređena prostorija kuda, postavljen je razglas te je izgrađena pješačka staza i nekoliko parkirališnih mjesta. Radovi su koštali 140 tisuća kuna od čega je 100 tisuća dalo Ministarstvo kulture. Obnovljena je fasada knjižnice i uređena njezina unutrašnjost što je stajalo 130 tisuća kuna. Ministarstvo kulture i te je radove sufinanciralo sa 100 tisuća kuna. U tijeku su radovi na izgradnji kanalizacijske mreže. Hrvatske vode u ovoj godini osigurale su 2,6 milijuna kuna.

Za iduću godinu ostale su još četiri ulice čime će Kotoriba imati kanalizaciju po cijelom naselju. U sklopu programa EIB 2 saniraju se prometnice u Sajmišnoj ulici, Ulici Alojzije Stepinca i njihovom spoju kod groblja. Uz asfaltiranje, izgrađuje se i pješačko biciklistička staza. Vrijednost radova je 2,6 milijuna kuna. Ministarstvo regionalnog razvoja sudjeluje sa 60%, a ostatak otpada na općinsku blagajnu. Načelnik Grgec naglasio je da općina nastoji pomoći gospodarstvenicima. Rekao je da se, unatoč ekonomskoj krizi i recesiji, nije bitno smanjio broj zaposlenih. Pohvalio je društveni život mjesta za koji se brine dvadeset udruga.

Općinski planovi su veliki, no radi se prema financijskim mogućnostima. Planira se izgradnja poslovnog centra i trgovačke kuće u samom središtu mjesta, daljnje uređenje nerazvrstanih cesta kroz program EIB-a, nova ulaganja u Poduzetničku zonu Jug, nastavak uređenja Doma kulture i izgradnje kanalizacijske mreže, a tu je i dugogodišnja želja svih Kotoripčana, izgradnja cestovnog graničnog prijelaza prema Murakeresturu i asfaltiranje ceste uz murski nasip prema Goričanu.

Čestitke Kotoripčanima i općinskim čelnicima na dobrom radu uputili su predsjednik skupštine Petar Novački te Josip Grivec u ime donjomeđimurskih općina i Grada Preloga. Obojica su pozvala na zajedništvo i suglasje jer se samo tako mogu rješavati problemi i ostvariti dobri rezultati. U zabavnom programu nastupili su tamburaši KUD-a Kotoriba i zbor osnovne škole.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije