Kosor otvorila berbu jabuka u braniteljskom voćnjaku

Kosor otvorila berbu jabuka u braniteljskom voćnjaku

– Nije istina da se predsjednik Josipović i ja prepucavamo, samo ukazujem na činjenice i vjerujem kako je završilo vrijeme da neke osobe mogu biti nedodirljive. Nitko nije nedodirljiv, pogotovo ne na političkoj sceni. Predsjednik se sam uvukao u kampanju i stao na stranu SDP-a. Šef SDP-a Zoran Milanović nema se ni potrebe javljati i može mirno jahati prema 4. prosincu – kazala je premijerka Jadranka Kosor u berbi jabuka u Peklenici.

Dodala je da Josipović šalje signale za koga bi trebalo glasati, a u tome ima i određenu potporu medija. Najavila je da će se idućih dana sastati s njim i razgovarati o aktualnim temama.

Premijerka je kazala da je Josipović na Milanovićev zahtjev zaustavio imenovanje veleposlanika, izvrijeđao ministra vanjskih poslova i zatražio njegovu smjenu, što nije u skladu s Ustavom. Pozvat će predsjednika da nastave postupak imenovanja veleposlanika.

– Predsjednik se jasno svrstao uz SDP, na što kao osoba ima pravo, ali ne i kao predsjednik države – kazala je premijerka.

Govoreći o gospodarskim pokazateljima, istaknula je da je i Italija kao i Hrvatska ostvarila 0,8 posto rasta BDP-a, ali da talijanski predsjednik Napolitano sigurno nije rekao da u njegovoj zemlji vladaju jad, čemer i užas. A iz izjave predsjednika Josipovića moglo bi se zaključiti da je Hrvatska na rubu propasti, a nije – kazala je Kosor.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije