HORVAT POSTAO MINISTAR Podržali ga sa šest glasova za i jednim suzdržanim

Tomislav Tolušić i Darko Horvat, kandidati za novog potpredsjednika Vlade i novog ministra gospodarstva, podržani su danas sa šest glasova “za” i jednim suzdržanim na saslušavanju na zajedničkoj sjednici Odbora za gospodarstvo i Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav.

Oni kandidiraju za funkcije koje je obnašala Martina Dalić prije afere hotmail zbog koje je odstupila. Predstavljajući Horvatovu kandidaturu premijer Plenković je kazao kako ima veliko iskustvo.

– Već je bio ministar poduzetništva. Završio je FER. Ima iskustva i spreman je preuzeti odgovornost – kazao je premijer, a zatim je riječ preuzeo Horvat.

– Reanimacija privatnog sektora uz podršku javnom sektoru može hrvatsko gospodarstvo podići na rast veći od tri posto. Naše gospodarstvo mora dobiti perjanicu i motor – kazao je Horvat.

Osvrnuo se i na Agrokor: – Bio sam od početka stava da kao odgovorna stranka i netko tko vodi vladu ne možemo stati po strani, gledati i čekati. Rezultat toga je zakon o izvanrednoj upravi i mislim da je polučio efekte koji su spasili najveće trgovačko društvo u Hrvatskoj.

Više o tijeku sjednice Odbora za gospodarstvo i Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav pročitajte klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije