FOTO Dan Općine: U Šenkovcu se sve radi zbog budućnosti

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća održanom danas u velikoj dvorani Sportsko rekreacijskog centra Gorčica obilježen je Dan općine Šenkovec.

Na početku sjednice predsjednik Općinskog vijeća Antun Juras svim uzvanicima ukratko je predstavio Šenkovec, prezentiravši mnoštvo informacija, od povijesnih, geografskih do statističkih koje govore o povećanju broja stanovnika, posebno mladih.

Istaknuo je i ulaganja u Dječji vrtić Vrapčić kao i podršku brojnim udrugama koje djeluju na području Općine.

Na njega se nadovezao i načelnik Saša Horvat koji je svoj govor započeo konstatacijom kako je Šenkovec jedna od najprepoznatljivijih općina Međimurja.

Naveo je veće projekte koji su uspješno realizirani u proteklih godinu dana: asfaltiranje Ulica Zlatana Baloga i Vlahe Bukovca, rekonstrukcija prometnica nakon radova na Aglomeraciji Čakovec, uvođenje brzog interneta, izgradnja ležećih policajaca u Ksajpi, opremanje ŠRC Gorčice, te izrade projektne dokumentacije nogostupa, projektiranje prometnica za zbrinjavanje oborinskih voda, novootvorenih ulica i geodetske elaborate.

Iznio je i ambiciozne planove za budućnost.

“Kao dio naše vizije oko brige prije svega za najmlađe najavljujem dogradnju Dječjeg vrtića Vrapčić, nogostupa sa zbrinjavanjem oborinskih voda u Knezovcu, radove na infrastrukturi nove ulice Damira Lehkeca, urbanističko uređenje Pitomače, izradu idejnog projekta proširenja ŠRC Gorčice” naglasio je Horvat i dodao kako bi se malo toga moglo napraviti da nije bilo odlične suradnje s MO Knezovec, da nije bilo adekvatne podrške Vijeća i ljudi koji sjede u njemu.

“Stoga vam najveća hvala što ste sve odluke donosili na dobrobit mještana Šenkovca. Jednako tako zahvaljujem se svim djelatnicima u Općini Šenkovec, kao i svom zamjeniku Vladimiru Novaku, koji su pomogli da realiziramo sve navedene projekte” rekao je Horvat.

Na Danu Općine Šenkovec čestitao je i načelnik bratske Općine Krašić Josip Petković Fajnik te međimurski župan Matija Posavec.

Vrhunac sjednice bila je dodjela općinskih priznanja za promociju Šenkovca koju su dobili Rinaldo Jurinec, stolnoteniski veteranski prvak Hrvatske i članica karate reprezentacije Sabina Petković.

Svečanoj sjednici prethodilo je polaganje vijenca i paljenje svijeća kod spomenika poginulim braniteljima iz Šenkovca; Damiru Lehkecu, Zlatanu Balogu i Josipu Lehkecu kod općinske zgrade.

U obližnjem vrtiću Vrapčić pak je održana ceremonija obnavljana statusa Eko vrtića.

Program obilježavanja Dana Općine Šenkovec nastavlja se večeras u 18 sati u dvorani SRC Gorčica predstavljanjem monografije “112. Brigada – Od dragovoljačkih odreda do međunarodnog priznanja Republike Hrvatske” autora Marka Čuline, inače ratnog zapovjednika 112. Brigade HV Zadar.

U večernjim satima pak će na šatoru na igralištu SRC Gorčina koncert održati Opća opasnost.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije