PORUKA SDP-a IZ ČAKOVCA Minimalna plaća mora biti 4 tisuće kuna

Tradicionalnim druženjem podno zidina čakovečkog Starog grada, gradska organizacija SDP-a obilježila je Međunarodni praznik rada. Prekrasno vrijeme, besplatni grah te dobra glazba u Perivoj Zrinskih privukli su velik broj Čakovčana, ali i posjetitelja iz drugih dijelova Međimurja.

Pripremljeno je 4 tisuće porcija graha, koje su podijeljene za nekoliko sati. Okupljene je zabavljao tamburaški sastav “Taubeki”, a nije manjkalo i pića po popularnim cijenama.

Oko podneva, proslavi u Čakovcu priključio se i predsjednik SDP-a Davor Bernardić. Pozdravljajući okupljene građane, rekao je da je Međunarodni praznik rada prigoda da se progovori o radničkim pravima koja su u Hrvatskoj sustavno stavljana u drugi plan. SDP je uvijek bio u prvim redovima za zaštitu radničkih prava, a danas predlaže podizanje minimalne neto plaće u Hrvatskoj na 4 tisuće kuna.

Okupljenima se obratio i predsjednik GO SDP-a Čakovca Mario Medved. Istaknuo je da je ovo tradicionalno okupljanje koji organiziraju kako bi građanima zahvalili na potpori, ali i na ovaj način upozorili na važnost zaštite radničkih prava u Hrvatskoj.

SDP ovu proslavu organizira godinama, to je činio i kad su drugi šutjeli o smanjivanju prava radnika, masovnim otpuštanjima te divljoj privatizaciji devedesetih godina, a to će činiti i ubuduće.

Na proslavi su bili i saborski zastupnik i gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač, predsjednik Gradskog vijeća Čakovca Jurica Horvat te predsjednik ŽO SDP-a Međimurja Mladen Novak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije