28 GODINA HDZ-a MEĐIMURJA Da je hadezeovac biti lako, to bi bio svatko

Važno je da smo Hrvatsku vladu učinili stabilnom, premda to nije lako s toliko koalicijskih partnera, ali ne vidim tko bi od postojećih oporbenjaka bio bolji od nas, da vodi državu, naglasio je Gordan Jandroković, glavni tajnik stranke i predsjednik Hrvatsko sabora

Na blagdan Svetog Josipa zaručnika BDM i nebeskog zaštitnika Hrvatske, u ponedjeljak, 19. ožujka 2018. godine, Županijska organizacija Hrvatske demokratske zajednice u Centru za kulturu ‘Rudar’ u Murskom Središću, obiliježila i proslavila je 28. obljetnicu s svojeg djelovanja u Međimurju.

U gradu gdje HDZ ima svog člana Dražena Srpaka za gradonačelnika i s koalicijskim partnerima većinu u Gradskom vijeću, svečanosti je nazočio iglavni tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Goran Jandroković.

Predsjednika, kao i sve članove HDZ-a, te goste, uzvanike i građanstvo pozdravio je gradonačelnik i prvi čovjek središćanskog HDZ-a Dražen Srpak, koji je potom govorio o svemu pozitivnome što je on kao gradonačelnik, sa svojim suradnicima i gradskim vjećnicima, učinio otkako je prvi čovjek grada.

Skupu su nazočili i Darko Horvat, predsjednik županijskog HDZ-a i saborski zastupnik, glasnogovornica Vlade Sunčana Glavak, negdašnji predsjednici HDZ-a Međimurske županije, Marijan Ramuščak, dr. Vjekoslav Jazbec i Vladimir Ivković, te stranački prijatelji iz mnogih hrvatskih sredina.

Govoreći o stanju u stranci i državi, Jandroković se nadovezao na Srpaka i Horvatakoji su rekli kako je u Murskom Središću i Međimurju, teško biti hadezeovac, jer im se nameću razni nazivi i tereti.

– Da je hadezeovac biti lako, hadezeovac bi bio svatko. To je tako, no mi kao i vi u Murskom Središću i Međimurskoj županiji možete biti ponosni na sve što je HDZ ostvario. Nije lako niti voditi Vladu u kojoj imamo puno koalicijskih partnera, ali sada smo sigurni kako imamo stabilnost Vlade.

Pokušali smo s Mostom, no uvidjeli smo kako se s njima ne može graditi, jer oni razgrađuju, pak smo se sporazumjeli s više stranaka, što traži stalan i naporan rad. Hrvatska nije kao pred 10-tak godina, a nije niti Europa niti Svijet, a time je naša odgovornost sve veća, naglasio je Jandroković, te prenio pozdrave predsjednika stranke i Vlade, Andreja Plenkovića.

Himnu Lijepa naša domovino i pjesmu Središće groud te druge međimurske popevke izvela je Ženska vokalna skupina Ftičice, a na veliku radost svih nazočnih pjevao i svirao je Mirko Švenda Žiga. Prikazan je i film o Gradu Mursko Središće, koji je djelo Studija Reci Da iz Čakovca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije