KRAĐE DRVA Kamerama i s lugarom u borbu protiv šumskih lopova?

Na posljenjoj sjednici Skupštine Međimurske županije o sve češćim krađama drva u šumama govorio je Ervin Vičević (NS Reformisti).

Pritom je predložio osnivanje radne skupine koja će raditi na promjeni Odluke o mjerama zaštite šuma od protupravnih radnji i naglasio da Skupština mora inzistirati i uputiti Vladi RH prijedloge za izmjenu Zakon o šumama odnosno Pravilnika.

– Treba formirati lugarsku službu, osigurati najmanje dvije deponije za oduzetu robu na području Međimurja i provesti sustavne edukacije šumoposjednika – rekao je Vičević.

Međimurski župan podržao je inicijativu i naglasio kako policija mora kontrolirati polja i zaštiti stanovništvo.

– Pozivam da zajedno podržimo inicijativu PU međimurske da sve općine i gradovi prijavimo projekt nabavke kamera za video nadzor 24 sata, za lokacije koje procijenite da su ugrožene i time olakšate procesuiranje potencijalnih krađa – dodao je Posavec.

Vijećnik je ujedno vezano uz cestarine diljem zemlje pitao hoće li župan pokrenuti inicijativu za dovođenje građana RH u ravnopravan položaj kod korištenja autocesta i plaćanje cestarina.

Naglasio je kako se slaže da nismo svi diljem zemlje u ravnopravnom položaju, predložio da se po uzoru na deklaracije i određene dopise koji su usmjereni prema državnim institucijama, isto inicira od strane predstavničkog tijela, ali i saborskih zastupnika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije