IZBORNA Karolina Juzbašić na čelu Ženske inicijative HNS-a Međimurske županije

Na izbornoj skupštini Ženske inicijative HNS-a Međimurske županije koja je održana 27. veljače 2018. godine, za predsjednicu u četverogodišnjem mandatu izabrana je Karolina Juzbašić iz Čakovca, mag. ing. tekstilnog i modnog dizajna, aktivna članica HNS-a od 2005. godine, članica predsjedništva ŽO HNS-a Međimurske županije, članica Središnjeg odbora HNS-a na nacionalnom nivou i članica Gradskog vijeća Grada Čakovca.

U svom je govoru istaknula da je cilj njenog angažmana i plan rada izabranog rukovodstva u predstojećem mandatu potaknuti i aktivirati žene da budu aktivne sudionice u kreiranju i stvaranju lokalne i regionalne vlasti.

– Žene ne bi smjele biti pozicionirane na izbornim listama samo zbog zakonske obveze podzastupljenosti spola (pretežno su na dnu liste), već zauzimati mjesta koja im pripadaju sukladno njihovim sposobnostima, aktivnostima i kandidirati se.

Potrebno je ostvariti interakciju s članicama na terenu kako bi se shvatilo što žele i kroz kakvu problematiku prolaze, potrebno je planirati, razgovarati i organizirati aktivnosti koje će biti prepoznatljive za žene HNS-a na svim razinama. O članstvu treba brinuti i njegovati ga. Ženska inicijativa produžena je ruka podružnica i treba joj dati potporu i
inicijativu – rekla je Juzbašić.

Za potpredsjednice su izabrane Dijana Novak, predsjednica Podružnice HNS-a Domašinec, članica Županijske skupštine Međimurske županije i predsjednica Odbora za ravnopravnost spolova Međimurske županije te Vesna Zadravec, dugogodišnja članica HNS-a i predsjednica Ženske inicijative HNS-a u Čakovcu.

Za tajnicu Ženske inicijative izabrana je Iva Varga iz podružnice Pribislavec, a glasnogovornicu ŽI Međimurja Sonja Ivoš iz Preloga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije