OPĆINA SELNICA Čiji je Dječji vrtić u Zebancu?

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Selnice viječnik Kruno Živčec pitao je općinskog načelnika Ervina Vičevića, čiji je trenutno Dječji vrtić u Zebancu.

Pitanje je potkrijepio saznanjima iz vremena kada je bio općinski vijećnik kao i Vičević, rekavši kako je Općina u ovaj vrtić uložila dosta novca. Odgovorio mu je Vičević, kako je vrtić privatni i Općini plaća 4.000 kuna najma.

Dodao je kako je istina da je općina vlasnik dijela opreme te da je sanirala građevinu, ali samo iz razloga što je Općini stalo da u Zebancu postoji i radi vrtić kojeg polazi 60-tak djece u svim dobnim skupinama.

Vičević je rekao i kako Općina iz proračuna godišnje za predškolski odgoj pa tako i vrtiće izdvaja ukupno preko 770.000 kuna. Živčec koji je vrlo aktivan i razborit u raspravama i šteta što načelnika oslovljava sa TI, je odgovorom bio zadovoljan, no smatra kako bi sve trebalo biti transparentnije, jer istina je kako je svima stalo da vrtić postoji, kao i što se zna da dio namještaja i uređeja vlasnica koristi, a u biti je to općinsko vlasništvo.

Ovaj trenutak načelnik je iskoristio te je pojasnio zbog čega je dosta ili jako dugo nakon Božića i Nove godine, upaljen (noću) stajao natpis iznad ceste na kojemu je pisalo, Sretan Božić i Nova godina! Kazao je vičević, kako je koncesionar zakasnio i kako će uskoro sve biti skinuto (sada samo stoji-visi, a ne svijetli).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije