BEBE Općina Pribislavec će novorođenu djecu darivati s 500 kuna

Na trećoj sjednici Općinskog vijeća Općine Pribislavec održanoj 20. prosinca 2017. godine na prijedlog predsjednika Općinskog vijeća Matije Ladića, donijeta je odluka o pomoći roditeljima za novorođenu djecu na području Općine.

Pomoć će se isplaćivati u jednokratnom iznosu od 500,00 kuna u vidu darovne kartice, a moći će se iskoristiti isključivo kod pravne/fizičke osobe s kojom će Općina sklopiti ugovor. Ova mjera stupa na snagu s 1. siječnjem 2018. godine te se primjenjuje na djecu rođenu nakon tog datuma.

Amandmanom predsjednika Vijeća podnesenim na prijedlog proračuna za 2018. godinu za ovu mjeru potpore osigurana su sredstva u proračunu.

– Ovim putem želja nam je pomoći svim roditeljima s područja naše Općine te potaknuti demografsku politiku, koja daje loše rezultate na teritoriju cijele Hrvatske. Nadam se da će ova mjera poslužiti u dobre svrhe, plemenite je namjere – kaže Ladić.

Na web stranicama www.pribislavec.hr u kratkom roku bit će objavljeni uvjeti kako i na koji način će se darovne kartice moći podići i koristiti.

– Molim vas da se u što kraćem roku nakon rođenja djeteta javite u prostorije Općine te da ostvarite pravo na korištenje ove mjere. Ovim putem u ime vijećnika Općinskog vijeća te svoje osobno, želim čestitati svim roditeljima na prinovi, a svoj djeci želimo ugodno i bezbrižno djetinjstvo – poručuje Ladić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije