PRORAČUN Općine Nedelišće za 2018. iznosi 42,3 milijuna kuna

U četvrtak, 14. prosinca 2017. godine, održana je 5. sjednica Općinskog vijeća Općine Nedelišće koju je vodio njegov predsjednik Ljudevit Bošćak.

Vijećnici su usvojili i prijedlog Proračuna Općine Nedelišće za 2018. s projekcijama za 2019. i 2020. godinu. Proračunom za iduću godinu planirani su ukupni prihodi i primici te rashodi i izdaci u iznosu od 42.269.000 kuna.

Najveći dio planiranih prihoda je od prijavljenih natječaja i onih na koje će se tek prijaviti, i to u iznosu od 16.268.000 kuna. Prioriteti financiranja u 2018. godini utvrđeni su temeljem zakonskih odredbi za financiranje pojedinih djelatnosti iz nadležnosti jedinica lokalne samouprave, strateških dugoročnih ciljeva i prioriteta utvrđenih Strateškim planom gospodarskog razvoja Općine te prijedloga građana iskazanih putem mjesnih odbora i udruga civilnog društva.

Projekcijama za 2019. godinu Proračun Općine Nedelišće planiran je u iznosu od 33.591.000 kuna, a za 2020. godinu u iznosu od 29.257.000 kuna. Ujedno je usvojena i prateća Odluka o izvršavanju Proračuna Općine Nedelišće za 2018. godinu.

Prisegnula nova vijećnica

Zbog smrti vijećnika Marjana Marciuša iz Pušćina na sjednici je temeljem zakonskih odredbi prihvaćena Odluka o utvrđivanju prestanka mandata člana Općinskog vijeća i početku obnašanja dužnosti članice Općinskog vijeća, i to Štefanije Oreški iz Macinca.

Kako je pokojni Marjan Marciuš bio i predsjednik Mandatne komisije te član Odbora za društvene djelatnosti i stipendiranje studenata prihvaćene su i odluke o njegovom razrješenju na tim dužnostima, te je odlukama Vijeća istovremeno za predsjednicu Mandatne komisije i članice spomenutog Odbora imenovana nova vijećnica Štefanija Oreški.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije