SVETI MARTIN Međusobno uvažavanje i kolegijalnost donose rezultate

Vijećnici i čelnici ocjenjuju kako su međusobno poštovanje, koelgijalnost i uvažavanje rezultirali kontinuitetom i dobrim rezultatima u godini kojoj se bliži kraj, a sve to pa i malo više očekuju i u 2018. godini.

Večeras, 28. dana u prosincu Općinsko vijeće Sveti Martin na Muri, održalo je svoju 6. svečanu sjednicu koja je odrađena u srdačnom ozračju i završila čestitanjima i željama za dobru 2018. godinu.

Načelnik općine profesor Dražen Crnčec, u nagovoru se osvrnuo na minulu te najavio planove i očekivanja u novoj godini.

– Godinu koja je na isteku obiliježili su lokalni izbori koji su kod nas rezultirali mirnim prijenosom vlasti. Raduje me što vijećnici iskazuju kolegijalnost i to mora davati dobre rezultate. Bila je i godina u kojoj je odrađeno puno ‘papirologije’ koju iziskuju brojni projekti.

U 2018. godini želimo učiniti iskorak u odnosu na ovu godinu, što neće biti lako, ali uz dogovor svih nas biti ćemo i dalje dobra sredina, naglasio je Crnčec. Predsjednica Općinskog vijeća profesorica Petra Novinščak, složila se s Crnčecom te posvijestila:

– U interesu svih je dogovor vijećnika i stranaka, premda ima različitih pogleda i mišljenja, do sada smo sve uspješno prevladali, a od toga najviše koristi ima zajednica. Koliko god to izgledala floskula, ali istina je i to ću ponavljati, kako svako vijeće krasi kvaliteta, kreativnost i kolegijalnost i zato smo dobri i uzorni. Vjerujem kako će to biti i u godini koja nam je na vidiku, rekla je Novinščak.

Zamjenik načelnika Martin Srša, naglasio je kako su vijećnici slika općine i kako žitelji i ne pitaju tko je u kojoj stranci nego koliko doprinosi radom u vijeću. – Ja sam ponosan na vijeće i vijećnike i želim i vjerujem da će tako biti i u godini koja je pred nama.

Potom je vijećnik s najviše mandata (5) Mladen Dobranić otvorio vino, Hažićev Traminac mirisavi, kojim su vijećnici, odbornici i novinari nazdravili zajedništvu i svemu dobrom učinjenome. Imala je sjednica i radni dio, na kojemu je donesen rebalans proračuna za 2017. godinu koji je svojim 2. izmjenama i dopunama utvrđen na 4.680.950 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije