IMA I TOGA Svi pročelnici u Gradu Varaždinu podnijeli ostavke!

Svi pročelnici upravnih odjela u Gradu Varaždinu proteklog su tjedna podnijeli ostavke na svoje funkcije.

Nitko od njih ne želi ništa više reći o novonastaloj situaciji. One koje smo kontaktirali rekli su da ne žele ništa komentirati.

Riječ je sljedećim čelnim ljudima upravnih odjela: Branka Matavulj(Upravni odjel za poslove gradonačelnika), Mirna Kezele (Upravni odjela za poslove Gradskog vijeća, mjesnu samoupravu i opće poslove), Mirela Ivanković (Upravni odjela za financije, proračun i javnu nabavu), Mario Sambolec (Upravni odjel za komunalni sustav i urbanizam), Goranka Grgić (Upravni odjel za gospodarstvo, turizam i međunarodnu suradnju), Danijela Vusić (Upravni odjel za društvene djelatnosti) te Damir Mikulić (Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša), piše Varazdinski.hr.

Svi su oni na svoje funkcije zasjeli u vrijeme kada je gradom upravljao Goran Habuš. On je tada i javno zatražio njihove mandate na raspolaganje, dok je aktualni gradonačelnik Ivan Čehok najavljivao da se ništa neće riješavati ‘preko koljena’.

Ono što je bitno naglasiti je da nije riječ o dužnosničkim funkcijama, koje počinju i završavaju s mandatom izabrane gradske vlasti, već o profesionalnim funkcijama koje bi trebale biti neovisne o političkim prilikama.

No u praksi je situacija sasvim drugačija. To što osobe koje su na funkciju došle uz određenu političku opciju ostaju bez funkcije nakon što s vlasti ode i ta politička opcija možda i ne izgleda kao tako veliki problem, ako izuzmemo iz te priču bitnu stvar da svi oni ostanu raditi na drugim radnim mjestima, dakle ne odlaze iz gradske uprave.

Takva praksa godišnje gradski proračun više od milijun kuna! Puta četiri godine i tako dalje…

Kako doznaje Varazdinski.hr, pročelnici se u ovome slučaju nisu obratili svome sindikatu za pomoć, a zanimljivo je da većina njih čak i nisu članovi sindikata.

Dodajmo svemu ovome i da je u planu restrukturiranje gradske uprave. Još se ne zna kako će točno izgledati novi ustroj, ali za očekivati je da će neki upravni odjeli biti ukinuti, odnosno pojedine službe drugačije organizirane. Navodni bi novi ustroj trebao stupiti na snagu s prvim danom 2018. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije