ŠTRIGOVA Studentima potpore, mladi potpisuju, psi na ‘čišćenje’

Danas je istekao rok, odnosno posljednji dan do kada su studenti s područja Općine Štrigova trebali podnijeti zahtjeve za jednokratnu novčanu pomoč. Općinska tajnica Mirjana Gregur Sever kaže kako je u Upravu općine stiglo 35 zahtjeva, a moguć je i poneki zahtjev upućen putem pošte, te u općini očekuju oko 40 zahtjeva.

Pristigle i evidentirane zahtjeve pregledati i ocjenit će nadležno povjerenstvo te ih uputiti na razmatranje i prihvaćanje Općinskom vijeću, koje se sastaje idućeg ponedjeljka (20. studeni 2017.).

Na ovoj sjednici treba se donijeti rebalans općinskog proračuna, te o njemu kao i konačnom broju pravovaljanih zamolbi zavisi iznos jednokratne novčane pomoči, koja će onda biti ispaćena studentima. Završen je rok u kojem se trebaju javiti kandidati za članove Savjeta mladih Općine štrigova.

Tajnica Gregur Sever kaže kako se očekuje samo još jedan potpis i potom će se prići osnivanju savjeta, putem kojeg će mladi sudjelovati u aktivnostima općine te sami provoditi svoje programe.

Na području općine primjetan je veći broj pasa lutalica, te je općina zatražila podatke od čakovečkog Bioinstituta o registriranom broju pasa. Gregur Sever kaže kako Bioinstitut ima u evidenciji 532 psa, a kako je na popdručju općine 800 domaćinstava, primijećen je nesrazmjer te će se krenuti u ‘čišćenje’ pasa lutalica, jer oni smetaju u prometu, na njih se žale turisti, a i djeca, poglavito školska su poprilično nesigurna u društvu ili susretu takvih pasa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije