STJEPAN KOVAČ ‘Želimo kastracijom riješiti problem napuštenih pasa’

Gradonačelnik Čakovca i saborski zastupnik Stjepan Kovač (SDP) predsjedniku Sabora RH podnio je amandman da jedinice lokalne samouprave mogu propisati trajnu sterilizaciju kako bi se smanjio broj nezbrinutih životinja, a time i pritisak na skloništa.

O toj temi danas se i na Facebook stranici oglasio sam Kovač.

– Napravljen je značajni korak oko rješavanja problema napuštenih pasa u Hrvatskoj, posebno na području Čakovca i Međimurja. Predlagač Zakona o zaštiti životinja prihvatio je moj amandman kojim se gradovima i općinama omogućuje propisivanje mjere trajne kastracije, kao načina kontrole razmnožavanja pasa, i to za sve životinje, osim za one s radnom ili uzgojnom dozvolom.

Tako ćemo direktno moći smanjiti broj napuštenih pasa u Čakovcu i okolici, posebno u romskim naselja i to bez bespotrebnog usmrćivanja životinja. Samo u Kuršanec Lugu je petstotinjak napuštenih pasa, a u svim romskim naseljima u Međimurju preko 2 tisuće. Propisivanjem mjere obvezne kastracije, direktno utječemo na broj životinja, te ćemo s vremenom problem zbrinjavanja napuštenih životinja svesti na minimalnu razinu.

Hvala Aleksandri Hampamer i Skloništu za životinje ‘Prijatelji’ iz Čakovca na pomoći – napisao je Stjepan Kovač.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije