STJEPAN KOVAČ Smanjuju pomoć žrtvama nasilja, umjesto da se bore protiv njega

U posljednjih nekoliko dana nacionalni mediji izvještavaju o slučaju nasilja požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića nad svojom suprugom. Na raznim portalima brojni komentatori ostavljaju svoje komentare na ovu temu, a to je izazvalo reakciju kod čakovečkog gradonačelnika Stjepana Kovača.

Njegov osvrt na njegovoj službenoj Facebook stranici prenosimo u cijelosti.

– Čitajući komentare po društvenim mrežama o slučaju nasilja nad suprugom župana Tomaševića, kao i izjave napadnute gospođe o posvemašnjem izostanku empatije obitelji i okoline na činjenicu da je suprug zlostavlja, možemo sagledati sve tužniju sliku hrvatskog društva.

Protiv takvog ozračja straha i tjeskobe moramo dići glas. Dužni smo zaštititi sve koji trpe bilo koji oblik nasilja i pružiti im pomoć, a ne njihov apel dočekati kritikom i propitivanjem čime su “zaslužili udarac”.

Moram se zapitati, kakva je to vlast koja, umjesto da se svim snagama bori protiv evidentnog povećanja stope nasilja nad ženama u Hrvatskoj, toliko smanjuje davanja za pomoć žrtvama da, između ostalog, Autonomna ženska kuća preživljava na donacijama građana? – napisao je Stjepan Kovač na Facebooku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije