OPĆINA SELNICA Do kraja listopada prijave za studentske kredite

Općina Selnica raspisuje Javni natječaj za dodjelu studentskih stipendija za akademsku 2017./2018. godinu isključivo za studente s područja Općine Selnica. Uz to važno je imati dobar prosjek ocjena, a sagledati će se i socijalni statu podnositelja prijave.

Broj stipendija nije utvrđen, ali procjene su da će ih biti 15-tak, a mjesečna stipendija iznosi 300 kuna, bez obzira na mjesto studiranja. Prednost će imati studenti koji studiraju izvan Varaždina, a načelnik Općine Selnica Ervin Vičević, to pojašnjava većim troškovima tih studenata, pa im se daje prednost kako bi pokrili te veće troškove od onih koji studiraju u Varaždinu ili Čakovcu.

Isto tako Vičević, naglašava kako mu je želja da što više mladih nastavlja školovanje (studije) kako bi općina i na tom planu bila snažnija te potrebne kadrove imati na vlastitom području.

Natječaj je otvoren do utorka 31. listopada, a o rezultatima će podnositelji prijava-zamolba biti izvješćeni u roku od 8 dana, te će s onima koji su ostvarili pravo potpisati ugovor. Podrobnosti o natječaju mogu se pročitati na internetskoj stranici Općine Selnica ili osobnim dolaskom u Općinsku upravu.

Prošle godine Selnica je imala 16 studenata, a mnogi kao Ivana Novak (na slici) uspješno su završili studije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije