VELJKO KAJTAZI oštro osudio pokušaj ubojstva u Pribislavcu

Na nedavni pokušaj ubojstva u romskom naselju u Pribislavcu reagirao je i Veljko Kajtazi, saborski zastupnik nacionalnih manjina. Na svojoj Facebook stranici javio se sa priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

>>> FOTO U pucnjavi u romskom naselju Pribislavec ranjen muškarac (31)

– 28. rujna nešto poslije 15 sati u Pribislavcu, u dvorištu obiteljske kuće u Ulici Zvonimira Baloga 39-godišnjak je s revolverom u ilegalnom posjedu, pucao u glavu 30-godišnjeg Roma.

Teško ozlijeđeni 30-godišnjak prevezen je u Županijsku bolnicu te je, po informacijama koje sam neslužbeno dobio, izgubio jedno oko i nalazi se u teškom tjelesnom stanju.

Najoštrije osuđujem ovaj pokušaj ubojstva i pozivam nadležne institucije da nakon kriminalističkog istraživanja ne puste osumjičenog da se brani sa slobode te da zbog težine i ozbiljnosti zločina odgovara za počinjeno u što kraćem roku.

Neovisno o kontekstu sukoba ta dva pojedinca, nedopustivo je rješavanje sporova na ovakav način. Institucije moraju pokazati ozbiljnost u ovom slučaju, a osobe koje su spremne na ovakav napad trebaju ukloniti s naših ulica na što duži rok, poručio je Veljko Kajtazi na Facebooku.

U međuvremenu, sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u istrazi i zbog opasnosti od ponavljanja ili dovršetka kaznenog djela.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije