GORAN MARIĆ Proizvodnja u MEISO-u će opstati, neće biti stečaja

U službenom posjetu Međimurskoj županiji danas je boravio ministar državne imovine Goran Marić koji je tom prigodom pohvalio efikasnost službi.

– Najviše predmeta Ministarstvo državne imovine riješilo je tijekom proteklih mjeseci u Međimurskoj županiji – izjavio. Kao objašnjenje ovakve efikasnosti rekao je kako je u Međimurju Austro-ugarska ostavila najdublji trag. Ministar je tijekom svog posjeta našoj županiji održao i sastanak s međimurskim gradonačelnicima i načelnicima s kojima je govorio o izgradnji poduzetničkih zona.

Pohvaliviši dosadašnje 32 izgrađene zone naglasio je kako su se u posljednje vrijeme riješila još četiri predmeta vezana uz zone. Marić je iskoristio priliku da predstavi glavne elemente novog Zakona o upravljanju državnom imovinom koji se u velikoj mjeri odnosi na lokalnu samoupravu.

Razgovaralo se i o dva međimurska poslovna subjekta koja su u vlasništvu države. Za jedan od njih, tvornicu obuće MEISO iz Goričana kazao je kako je Vlade RH prioritet zadržati proizvodnju i sve će učiniti kako bi proizvodnja opstala.

– Učinit ćemo sve da se proizvodnja nastavi, a zaposleni zadrže – naglasio je. Odgovarajući na novinarsko pitanje o mogućem otpisu 16 milijuna duga te tvrtke poručio je kako njegovo ministarstvo nije nadležno za nešto takvo.

Smatra da postoje procedure i legalni postupci koji bi tvrtka trebala poduzeti u takvim slučajevima, ali njome rukovode upravni i nadzorni odbori, a ne ministarstvo. Domaćin posjeta, međimurski župan Matija Posavec koji je ocijenio dolazak ministara vrlo korisnim i izuzetno kvalitetnim smirio je javnost.

– Proizvodnja u MEISO-u će opstati, neće biti stečaja u tvrtki, uprava će ostati u ovakvom obliku, a radnici neće biti bez posla jer ima dosta dogovorenih poslova s Paul Greenom i Haix-om.

Župan Posavec odgovorio je i na novinarsko pitanje o statusu bivše karaule u Goričanu koja je zamišljena kao dio temetaskog parka u koji bi ušao i prostor oblližnjeg graničnog prijelaza. Karaula je pod ingerencijom Ministarstva državne imovine, a granični prijeloz pod MUP-om.

– Prvi korak je slanje dopisa, a taj tematski park bismo željeli prijaviti i na natječaje Europske unije, ali prije toga moramo riješiti imovinsko-pravne odnose – izjavio je župan Posavec. Ministar Marić nakon Čakovca trebao je posjetiti Goričan i tvrtku MEISO, ali je od tog posjeta odustao.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije