FOTO Premijer Plenković pošpancirao gradom i razgovarao o jačanju sjevera

Ulicama Varaždina pošpancirao je danas, 24. kolovoza, i predsjednik Vlade Andrej Plenković u pratnji potpredsjednika Vlade i ministra graditeljstva i prostornoga uređenja Predraga Štromara, ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak, ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek te ministra turizma Garija Cappellija.

Dužnosnici su najpoznatijim uličnim festivalom Špancirfestom prošetali u pratnji domaćina – gradonačelnika Grada Varaždina Ivana Čehoka, župana Varaždinske županije Radimira Čačića, predsjednika Gradskoga vijeća Damira Habijana, predsjednika Županijske skupštine Alena Runca te zastupnicama i zastupnicima u Hrvatskome saboru.

Delegacija je posjet iskoristila za kraći radni sastanak održan u Gradskoj vijećnici.

– Zadovoljstvo je biti u Varaždinu na Špancirfestu, a ovaj je festival iz godine u godinu interesantniji i sadržajniji. Iskoristili smo ujedno prigodu da razgovaramo o jačanju partnerstva između središnje vlasti, Grada i Županije te jačanju sjevera – istaknuo je premijer Plenković dodavši kako su razgovarali o razvoju obrazovanja te svemu što može doprinijeti jačanju gospodarstva.

Gradonačelnik Ivan Čehok rekao je kako su gostima ukratko prezentirali razvojne projekte vezane uz obrazovanje, razvoj gospodarstva, novih tehnologija, zdravstva, ali i infrastrukturu.

– Potpora Vlade načelno postoji, a ovaj smo posjet iskoristili i kao priliku za španciranje gradom – kazao je.

Župan Radimir Čačić također je iskazao zadovoljstvom posjetom, no istaknuo je kako su razgovarali o ‘gorućim problemima Županije’.

– Jedan od tih problema zasigurno su dugovi države prema Županiji koja ‘puca’ po tom pitanju. No dobra je vijest da su sredstva u budžetu za iduću godinu predviđena, a i dugovanja ćemo riješiti. Stvari koje su u limbu i nisu, zbog prijašnjih vlada, dobro iskomunicirane tiču se povlačenja sredstava iz europskih fondova. Bitno je da država po tom pitanju ubrzava procese, a postoje prostori koji nisu dovoljno razrađeni, poput izgradnje škola – istaknuo je.

Osim radnog dijela delegacija je pošpancirala ulicama grada, pogledala ponudu na štandovima, a neki su se građani željeli fotografirati i razgovarati s premijerom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije