GORIČAN Proračun povećan s 5 na čak 18 milijuna kuna

Već na konstituirajućoj sjednici u Goričanu, u petak, 16. lipnja, predsjednik novo izabranog općinskog vijeća Stjepan Ribarić (HSS), sazvao je prvu radnu sjednicu koja je održana u utorak, 20. lipnja.

Načelnik Općine Goričan Mario Moharić, ali i svi vijećnici, njih 13, složili su se da je ovo povijesna sjednica vijeća jer je redovni proračun s oko 5 milijuna kuna povećan na čak 18 milijuna.

– Krećemo sa ostvarivanjem svega onoga što smo nedavno obećali mještanima Goričana, a uvjeren sam da ćemo ostvariti i više, riječi su načelnika Moharića.

Razlog tome su tri velika projekta za čiju su realizaciju osigurana sredstva, a to su europska sredstva koja su ostvarena u međunarodnim kandidiranim projektima i projektu izgradnje sportske dvorane. Od europskih projekata tu je Šoderica kao veliki rekreacijski kompleks koji će u suradnji s Mađarima biti uređen po svim europskim turističkim standardima.

Projekt koji se odnosi na suradnju sa Slovencima je pod nazivom Buđenje, a obuhvaća arheološka iskapanja i formiranje turističkog proizvoda te opremanje potrebnog turističkog ureda. Za sportsku dvoranu osigurano je sedam milijuna kuna.

Sve odluke na prvoj radnoj sjednici Općinskog vijeća Goričan donesene su jednoglasno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije