POSAVEC Odbio sam mjesto u Vladi, ja sam prije svega međimurski župan

Predsjednik Hrvatske narodne stranke-liberalnih demokrata (HNS) Ivan Vrdoljak izjavio je u utorak navečer nakon višesatne sjednice Predsjedništva HNS-a da ta stranka neće ući u hrvatsku Vladu te da on podnosi ostavku na sve političke funkcije.

“Nakon duge rasprave na Predsjedništvu bilo je apsolutno vidljivo da će se stranka podijeliti. Ja to nisam želio dozvoliti i odlučio sam predložiti Predsjedništvu da HNS ne ide u Vladu s Hrvatskom demokratskom zajednicom i da podnosim ostavku na sve političke funkcije”, rekao je Vrdoljak. Ustvrdio je kako je imao “iskrene namjere izvući Hrvatsku iz političkih rovova”.

Ali, dodao je, odluka da se dijeli stranka nema cijenu koju bih dozvolio. To je bilo moje dijete i ja se povlačim sa svih političkih funkcija, rekao je i dodao kako je “stranka usvojila odluku koju je predložio i za nju glasao – ne ulazimo u Vladu Republike Hrvatske”.

Unatoč ostavci na dužnost predsjednika HNS-a, Vrdoljak će ostati u stranci. Ustvrdio je kako je imao “iskrene namjere izvući Hrvatsku iz političkih rovova”. Ali, dodao je, odluka da se dijeli stranka nema cijenu koju bih dozvolio. To je bilo moje dijete i ja se povlačim sa svih političkih funkcija, rekao je i dodao kako je “stranka usvojila odluku koju je predložio i za nju glasao – ne ulazimo u Vladu Republike Hrvatske”. Vrdoljak će ipak ostati u stranci.

No, očito odluka Predsjedništva nije konačna. Na središnjem odboru HNS-a ipak će se danas naći i odluka o mogućoj koaliciji sa HDZ-om. Središnji odbor broji 130 članova i najvažnije je stranačko tijelo koje donosi konačnu odluku.

Predsjednik Središnjeg odbora je međimurski župan Matija Posavec koji se za naš portal osvrnuo na događanja u HNS-u.

U proteklih nekoliko dana bilo je puno spekulacija, puno različitih novinskih napisa o tome što će se dogoditi, kako i kad, uz mnogobrojna nagađanja što bi bilo kad bi bilo, koje u pravilu nisu bile točne. Nisam ni ja htio spekulirati ni komunicirati oko situacije dok ne budu donesene sve odluke, ali onaj stav koji sam držao od početka je taj da sam izabran za župana Međimurske županije i to velikom podrškom, upravo temeljem dosadašnjeg rada, rezultata i odgovornosti.

Tako namjeravam funkcionirati i dalje unatoč trenutnim okolnostima i događanjima na aktualnoj političkoj sceni, zbog čega sam odbio mjesto u Vladi Republike Hrvatske koje mi je bilo ponuđeno.

Nastavljam raditi posao za koji sam izabran, posao župana, a za dalje ćemo vidjeti kako će se odvijati situacija unutar HNS-a, posebice nakon što je na jučerašnjem odboru Predsjedništva stranke odbijena suradnja s HDZ-om te je predsjednik dao ostavku.

Upravo nas razgovor o istoj temi očekuje i danas na sastanku Središnjeg odbora stranke, svima će biti dana mogućnost da se izjasne o situaciji, provest ćemo glasanje i vidjeti što će biti, a u ovom trenutku ja to ne mogu prognozirati – rekao nam je župan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije