HDZ I HSS PRELOG Itekako se radilo u zadnje četiri godine

HDZ i HSS kao koalicijski partneri, ponosni smo na sve učinjeno u prošle četiri godine. Često nas se proziva da u zadnje četiri godine na području Grada Preloga nije napravljeno ništa, da su samo nastavljeni projekti preuzeti od prošle vlasti, kako se ne povlače nikakva EU sredstva te da gradski potencijal ostaje neiskorišten. Na takve komentare možemo se samo nasmijati i odmahnuti rukom. Itekako se radilo u zadnje četiri godine.

Proširena je Gospodarska zona Sjever, uloženo je u nove proizvodne pogone u gospodarskim zonama. Sufinancirano je kod izgradnje nove kompostane i sortirnice u Prelogu, uređene su i asfaltirane ulice u Prelogu ( ulica Matije Gupca, Dravska, Prvomajska, Konoplišće, Sajmišna, Kralja Zvonimira, Kralja Petra Krešimira IV ).

Asfaltirane su ulice na jugu Preloga. Postavljena LED rasvjete uz cestu Prelog – Cirkovljan, u mjestu Cirkovljan, Otok, Prelog i Draškovec. Rekonstruirano je raskršće i postavljeni su semafori u centru Preloga. Sufinancirano je asfaltiranje ceste Čehovec – Donji Kraljevec. Uređena je pješačko biciklističkih staza u Prelogu te je sufinancirana izgradnja pješačko biciklističkih staza između Preloga i D. Kraljevca te između Preloga i Otoka. Izgrađena je komunalna infrastruktura u Čehovcu.

Posredovano je kod rekonstrukcije ispostave Hrvatske pošte u Prelogu, posredovano kod rekonstrukcije zgrade Društvenog doma u Prelogu, obnovljen je i proširen vatrogasni dom u Čehovcu, rekonstruiran objekt i uređen Međugeneracijski centar Prelog, izgrađen i uređen trga u Oporovcu, rekonstruiran Društveni dom u Otoku, uređen i saniran ugostiteljski objekt te hortikulturno uređen prostor Sportsko rekreacijske zone Prelog.

Od ostalih investicija izvršila se izgradnja i održavanje dječjih igrališta u Čehovcu, Prelogu, Otoku i Hemuševcu. Uređeni su i dograđeni objekti uz nogometna igrališta u Prelogu, Čukovcu, Oporovcu i Otoku te brojni drugi manji projekti. Valja spomenuti otkup zemljišta za proširenje i uređenje parkirališta pored groblja u Cirkovljanu i Draškovcu.

Također u nadolazećem mandatu planiramo izgradnju komunalne infrastrukture ( kanalizacije ) u prigradskim naseljima i dijelovima grada gdje nije izgrađena. Izgradnja zaobilaznice Grada Preloga neophodna je kako bi se smanjile gužve i povećala sigurnosti građana na cestama i prometnicama. Planiramo i proširenje Gospodarske zone «Sjever», izgradnju Poduzetničkog centra, razvijati Grad Prelog kao “Pametni grad”, sa razvijenom informatičkom infrastrukturom, širokopojasnim internetom, proizvodnjom “zelene” energije i njenim pametnim trošenjem, selektiranjem otpada te brigom o okolišu i hortikulturi.

Također, u planu je proširenje mjera pomoći obiteljima s djecom kroz povećanje mjera financijske pomoći novorođenoj djeci, stvaranje boljih uvjeta kroz dogradnju dječjih vrtića i škola, sufinanciranje produženog boravka djece u školi, poboljšanje sustava stipendiranja i poticanja izvrsnosti, unapređenje i proširenje zdravstvenih usluga dovođenjem bar još jednog specijaliste ( pedijatra ), pomoć pri organizaciji akcija za pregled građana treće životne dobi , te razvoj lječilišnog turizma i toplica. Proširenje i obogaćivanje kulturnih sadržaja, jača pomoć udrugama koje djeluju na tom području.

U planovima je i dogradnja sportskog objekta u Čehovcu, izgradnja sportske dvorane u Draškovcu, nadstrešnice u Cirkovljanu, izgradnja terena s umjetnom travom u Prelogu. Razvoj turističkih i sportskih sadržaja uz prostor Priločkog jezera i toplica u Draškovcu,a uz to i razvoj sportsko-rekreacijskog turizma i gastronomske ponude bazirane na zdravoj hrani sa polja naših poljoprivrednika.

Grad Prelog će i nadalje voditi brigu o opremanju i jačanju dobrovoljnih vatrogsanih društava i civilne zaštite sa područja grada, radi povećanja sigurnosti građana i područja grada Preloga. Zbog svih projekata koje smo realizirali, svih objekata koje smo obnovili ili izgradili, aktivnosti mnogih udruga i građana, zelenila i cvijeća, naš grad je ostao ugodno mjesto za življenje što prepoznaju mnogobrojni mladi ljudi koji sve više doseljavaju u Prelog gdje osnivaju svoje obitelji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije