IZBORI U KOTORIBI – HDZ, HSLS I HNS će podržati nezavisnog kandidata Zvošeca

U Općini Kotoriba su do nedavno sve oči bile uprte u tamošnji HDZ, točnije ljudi koji će se suprotstaviti dosadašnjem vladajućem dvojcu Ljubomiru Grgecu i Robertu Ujlakiju iz SDP.

HDZ ih je iznenadio pa im je, uz svoju listu, ‘ponudio’ kandidata za načelnika u osobi nezavisnog kandidata Dobriši Zvošecu kojeg će podržati koalicija HSLS/HNS. HDZ će iz svojih redova dati zamjenika u osobi Ivana Kosa. Vezano uz to, kandidat Zvošec nam je rekao:

– Unatoč brojnim upitima mještana Kotoribe da li ću se kandidirati, konačnu odluku sam donio nakon razgovora sa čelnim ljudima HDZ i HSLS, istaknuo je Zvošec i dodao kako je njihova suradnja postojala tijekom čitavog minulog mandata u OV i da su znali da trebaju nešto promijeniti u radu Općine.

– Nisam bio iznenađen pozivom na razgovor jer sam smatraju da trebaju moju podršku kako bi došlo do promjena koje su nužne,ali kad su me zamolili da budem njihov kandidat za načelnika iznenađenje je bilo veliko i nakon usuglašavanja nekih stavova odlučio sam se za kandidaturu – istaknuo je.

Pitajući što misli o istaknutim kandidatima koji ga podržavaju Zvošec je rekao: – Smatram da su kandidati na svim izbornim listama vrlo kvalitetni, a pogotovo oni s dvije liste koji mene podržavaju. To su stručni, poduzetni, mladi i željeni promjena koje su u Kotoribi potrebne, dodao je Zvošec i rekao kako među svima, ukoliko pobjedi na izborima,očekuje konstruktivnu suradnju kako bi što uspješnije realizirali zajedničke programe za dobro svih mještana Kotoribe, a s njima će žitelji Kotoribe biti vas upoznati kroz nekoliko dana.

Na upit, po čemu će ‘njegovi’ biti drugačiji od od dosadašnje izvršne vlasti on je kazao: – Svakako ćemo biti transparentniji i racionalnije ćemo raspolagati sredstvima poreznih obveznika. Izraditi ćemo projekte i aplicirati ih prema EU, ministarstvima i naravno Županiji što dosadašnja vlast nije činila ili je to činila vrlo rijetko. Imamo niz projekata koji će mladim obiteljima olakšati podići kvalitetu života, poručio je Zvošec.

On je i na prethodnim izborima bio kandidat za načelnika Općine, no nije uspio pa je bio samo nezavisni vijećnik s kolegom Vinkom Horvatom, kojeg danas više nema ni na jednoj listi. Inače u mandatu prije osam godina Zvošec je bio zamjenik sadašnjem načelniku Grgecu čiji su se putovi razišli potkraj mandata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije