BOŽO PETROV podnio ostavku na mjesto predsjednika Sabora!

Božo Petrov je podnio ostavku na mjesto predsjednika Sabora, nakon što je za opoziv ministra financija Zdravka Marića glasovalo 75 zastupnika, a protiv je bilo 75 zastupnika! Nije bilo suzdržanih zastupnika, a Željko Glasnović nije glasovao. Zdravko Marić ostaje ministar financija jer oporba nije prikupila dovoljan broj glasova.

‘Zbog zaštite digniteta Sabora podnosim ostavku’, rekao je Petrov u obraćanju zastupnicima nakon dvosatne stanke u Saboru.

– Glasovanje o Mariću je pokazalo da nema većine u Saboru i da imamo krizu. Krizu je izazvao Plenković jer je štitio ministra za kojeg je svakome jasno da je morao znati što se događalo u Agrokoru. Time je indirektno stao u zaštitu svega što se događalo u toj kompaniji, a što je izazvalo potres u Hrvatskoj.

Plenković nema legitimitet da vodi Vladu jer nema potporu 76 zastupnika u Saboru. Glasovanje o povjerenju Mariću vjerojatno je jedan od najtužnijih dana gdje su narušeni demokratski principi. Zbog zaštite digniteta Sabora želim pokazati maksimalnu odgovornost i podnosim ostavku na mjesto predsjednika Sabora – kazao je Petrov.

– Jedino rješenje sada je raspisivanje izbora – zaključio je Petrov.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije