DONJI VIDOVEC Josip Matulin za načelnika, Željko Dolenec za zamjenika

Pod predsjedanjem Ivana Vidovića, predsjednika Ogranka HSLS Donji Vidovec, održan je sastanak Ogranka u cilju definiranja imena kandidata za čelna mjesta u Općini kao i definiranje programa koji će ponuditi biračima za predstojeće lokalne izbore.

Za općinskog načelnika je istaknut Josip Matulin, a za njegovog zamjenika Željko Dolenec.

– Ogranak Donji Vidovec, u okviru priprema za lokalne izbore, izradio je Izborni program imena ‘Za naš Donji Vidovec’. Program sadrži osnovne smjernice djelovanja na području Općine.

Radi se o nastavku započetih projekata te odgovoru na nove izazove. Prioriteti su: Izgradnja kanalizacije te nakon toga izgradnja oborinske kanalizacije i sanacija cesta, gradnja prilaza poslovnoj zoni ‘Jug’, projekt kandidiran Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU, te ostale infrastrukture, trafostanica, javna rasvjeta, a sve s ciljem dovođenja u funkciju zone.

Uređenje Spomen centra Vidovskih zlatara koji je kandidiran i odobreno je financiranje od EU-Intereg V A Hrvatska- Mađarska), a odobrena sredstva su cca 900.000 kuna – pobrojao nam je glave odrednice programa Ivan Vidović.

U njemu između inog još stoji: Revitalizacija područja oko ribičkog doma te drugih bara i potoka u okviru mogućnosti i uz potporu EU te uređenje Etno parka, kućica zlatara, kovača, seljaka, knjigoveže, zrinskog vojnika, mlinara, licitara, postaja križnog puta na otvorenom, dječjeg igrališta… a naglašen je i nastavak izvrsne međuopćinske i prekogranične suradnje te izrada potrebne dokumentacije i kandidiranje istih prema fondovima EU, ministarstvima, itd.

– HSLS je odlučio samostalno izaći na izbore, ne isključujemo potporu i suradnju s drugim strankama i pojedincima zainteresiranim za pružanju potpore realizaciji našeg programa te smo otvoreni za sve prijedloge i sugestije. Na našoj listi su mladi i vrlo obrazovani kandidati, imamo spoj mladosti i iskustva, a to je garancija kvalitetno djelovanja u Općinskom vijeću – rekao je na kraju Vidović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije