SVETI MARTIN Političkim strankama više kuna za vijećnike

Između ostalog, na svojoj posljednjoj sjednici u dosadašnjem sazivu, Općinsko vijeće Sveti Martin na Muri, donijelo je novu Odluku o raspodjeli financijskih sredstava strankama koje u Općinskom vijeću imaju svoje predstavnike.

Tako će političke stranke koje će imati članove u novom sazivu Općinskog vijeća Sveti Martin na Muri, dobiti po 150 kuna za svakog člana, a 10 posto više ili 165 kuna dobiti će za članicu odnosno za članice u vijeću. Ranije su stranke za članove u vijeću dobivale po 100 kuna i 110 kuna za članicu.

Dosadašnji predsjednik Općinskog vijeća Sveti Martin na Muri mr. Dražen Crnčec, prof., kaže kako se na ovaj način želi ljude potaknuti da se uključe u društveno-politički život općine, a strankama poruka da u članstvo i na stranačke liste stave više žena ili ženske mladeži.

Općinsko vijeće Sveti Martin na Muri ima 13 članova, a u minulom sazivu imalo je samo 3 članice, Anicu Brezovački, Sanju Hadela i Tatjanu Hažić, a prof. Petra Novinščak bila je zamjenica općinskog načelnika.

Crnčec želi i vjeruje kako će se na listama, a zatim i u vijeću naći više žena nego do sada i poziva stranke da o tome misle kod sastavljanja lista za Općinsko vijeće.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije