MATIJA POSAVEC predstavio svoje kandidate za zamjenike župana

Danas (petak, 14. travnja) na prostoru bivše Vojarne u Čakovcu, kod Međimurskog veleučilišta, održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljena koalicija ‘Za naše Međimurje’.

Kandidat za župana Međimurske županije, ujedno aktualni međimurski župan i predsjednik Županijske organizacije HNS-a Međimurske županije Matija Posavec, predstavio je svoje kandidate za zamjenike.

To su aktualna dožupanica Sandra Herman (Narodna stranka – Reformisti) i Josip Grivec – prvi čovjek međimurskog HSLS-a i sadašnji načelnik Općine Donji Vidovec.

– Bili smo primjer visoke razine političke kulture, bili smo primjer civilizirane komunikacije, znali smo odrediti prioritete, boriti se za njih pa čak i onda kada nisu postojale velike šanse za njiihov uspjeh.

Prijetnje odlaska institucija iz našeg kraja zamijenili smo da su sve institucije ostale, prijetnje spajanja naše bolnice sa nekim drugim zamijenili smo da ćemo imati najmoderniji sustav zdravstvene zaštite u ovom dijelu Europe, prijetnju potencijalnog ukidanja Međimurja kao županije zamijenili smo da svi, ali baš svi od politike do struke, govore o Međimurju kao primjeru uspješnog funkcioniranja regionalne javne uprave, prijetnju da nismo prihvatili prvotna europska sredstva od 13 milijuna za razvoj bolnice zamijenili smo sa 50 milijuna upravo kvalitetnim projektom, a prijetnju ukidanja odjela u bolnici zamijenili smo uvođenjem inteventne kardiologije, a uskoro i centrima izvornosti u drugim odjelima.

To samo govori da se radilo vrlo ozbiljno, odgovorno s argumentima, jasnim ciljevima i vizijom kud idemo i gdje želimo biti. Ne trebamo velike koalicije, nama je najbitnija koalicija s građanima. Srcem i energijom idem po povjerenje za novi mandat. Vidim da povjerenje postoji i da ljudi prepoznaju trud, postigli smo obećano, ali i puno nevidljivo kad smo u pozadini pripremali projekte i dokumentaciju i tražili načine da privučemo novac u Međimurje. Danas mogu reći da će u danima pred nama Međimurje biti najveće gradilište u Hrvatskoj, rekao je Posavec.

U ovom trenutku potpisani su ugovori, odobreni projekti i čeka se potpisivanje ugovora za projekte vrijednosti milijardu i 200 milijuna kuna, od čega 900 milijuna kuna stiže iz EU fondova. Sve je to zasluga cijelog tima, županijske vlasti, naših institucija, ustanova i tvrtki i Županije u kojoj smo broj zaposlenih smanjili za 20%, županije koja izborni prihod proračuna ima 43 milijuna kuna – istaknuo je Posavec te rekao kako su ublažili problem niskih plaća i stvorili uvjete za daljnji gospodarski razvoj.

Sandra Herman nadalje će biti zadužena za vođenje resora turizma u kojem su u kratkom roku ostvarili povećanja broja noćenja, smještajnih kapaciteta i atraktivnosti što potvrđuju brojne nagrade domaćih i međunarodnih institucija.

– Brojke ne lažu. Naše su pozitivne, i tome želim govoriti s ponosom i graditi taj uspjeh i dalje, a ne obezvrjeđivati vlastiti turistički potencijal zbog dnevno političke predizborne svrhe. Josipa Grivca sam u tim pozvao jer je jedan od rijetkih koji završava šesti mandat na načelnikom mjestu Donjeg Vidovca, osobno od njega mogu puno naučiti i želim da da doprinos u gospodarstvu i prekograničnoj suradnji, rekao je kandidat za župana Matija Posavec.

Potvrdio je da će stranke imati zajedničku listu za Županijsku skupštinu.

– Idemo po pobjedu u prvom krugu kako bi uštedjeli novac koji bi se potrošio na drugi krug – uvjeren je Posavec u svoj dosadašnji dobar rad i povjerenje koje uživao od žitelja Međimurske županije.

– Hvala na ponovnoj prilici da nastavim svoj rad tamo gdje sam stala. Puno sam do sad naučila i upoznala problematiku, ponosim se razvojem Međimurskog turizma, a mogu dati puno još za naše Međimurje, rekla je kandidatkinja za zamjenicu župana Sandra Herman.

– Svim građanima i građankama želim najprije sretan Uskrs. Hvala svima koji su doprinijeli da mogu biti u ovom super tim. S obzirom na iskustvo uvjeren sam da mogu pomoći. Ova ekipa se do sada dokazala u aktualnom mandatu i ponosan sam što smo bili dio tima. HSLS želi nastaviti kako se do sada radilo i vjerujem u pobjedu u prvom krugu, poručio je Grivec.

Posavec kao predsjednik HNS-a- istaknuo je kako su na lokalnim razinama negdje preslikavali ovu koaliciju i da će imati svoje kandidate za načelnike kojima daje podršku – Draženu Crnčecu u Svetom Martinu na Muri, Ljerki Cividini za gradonačelnicu Grada Čakovca te dosadašnjim načelnicima Zvonimiru Taradiju u Belici, Franju Bukalu u Orehovici i Ervinu Vičeviću u Selnici.

Dodajmo da koaliciju ‘Za naše Međimurje’ čine HNS-Reformisti-HSLS.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije