MARIJA FRANČIĆ održala posljednju sjednicu Općinskog vijeća Svete Marije

32. sjednica Općinskog vijeća Sveta Marija bila je posljednja u ovom sazivu. Uz skromni domjenak, riječ je uzela Marija Frančić, predsjednica Općinskog vijeća Svete Marije.

– Želim se svima zahvaliti na suradnji, onima prije, kao i onim vijećnicima koji su došli kasnije kao zamjenski. To je gospođa Janković. Ona nije političarka već žena iz naroda koja je vidjela s kakvim se problemima susreću u mjestu i te je probleme poticala u Vijeću. Moram se zahvaliti gospodinu Štefiću jer je netko takav kakav je on mora biti u Vijeću, ili u oporbi ili vlasti. Jer on dok je bio na vlasti nije se mijenjao. Ostao je dosljedan-istaknula je Frančić i dodala kako je nekad morao dići ruku protiv svoje volje.

– Sve u svemu, gledajući nas , držim da smo bili dobri, da smo dosta toga odradili i na kraju mislim da smo to radili i oporba i vlast, na dobrobit naših Svete Marije i Donjeg Mihaljevca.

– Zahvaljujem se Željko i tebi (op. Pavlic, županijski vijećnik) i nemoj mi zamjeriti što sam ti neki puta dozvolila govoriti malo, no bilo je kada si mogao govoriti i više, a sve je to ovisilo od prilike i raspoloženja. Negda si znal ‘pehnuti’, a ja sam isto tako znala odgovoriti. Ako sam se nekome zamerila, oprostite vi meni!

Dodala je kako bi za svakoga mogla nešto reći, više za oporbu, nego za vladajuće. Posebno se obratila Andreasu Lisjaku, predsjedniku VMO Sveta Marija, kazavši kako je bio realan pogotovo dok nije bio pod stranačkim utjecajem. Riječ dvije o Željku Strbadu, vijećniku iz D. Mihaljevca.

– Željko Strabad je jako kvalitetna osoba koji je radio o interesu Donjeg Mihaljevca. Bio je pravi lokal patriota. Bilo bi dobro kada bi i dalje bio u budećem sastavu Vijeća, jedino ako ne ode nekamo dalje, a što ne znam, kazala je na kraju.

Predsjednicu su svi slušali, nitko joj nije proturječio. Učinili su to iz više razloga. Najprije, govorila im je starija osoba, njihova bivša učiteljica, drugo govorila je kao iskusna političarku koja je četiri godine ‘ormilarila’ Vijećem na način da se mnogi njezini kolege, političari mogu i moraju ugledati u nju.

I zato bi za nju mi kao neutralni promatrači trebali dodati kako je njoj još uvijek mjesto na političkoj sceni. Zbog toga joj i duboki novinarski naklon.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije