SUSJEDI BI KAO MEĐIMURCI Čakovec primjer ulaganja u vrtiće

Alen Kišić, SDP-ov kandidat za gradonačelnika Varaždina, danas je detaljnije predstavio dio svojeg programa za predstojeće izbore. Riječ je o ulaganjima u vrtiće na području Grada Varaždina, a Kišić je iznio ideje kojima bi upravo te predškolske ustanove postale kvalitetnije, uz smanjenje financijskog opterećenja za roditelje.

Uz Kišića su na konferenciji za novinare bili i Stjepan Kovač, gradonačelnik Grada Čakovca, te Mišel Jakšić, vršitelj dužnosti gradonačelnika Koprivnice.

Razlog za pozivanje ovih gostiju, istaknuo je Kišić, jest njihovo poznavanje tematike problema vrtića te dobre prakse koje oni u svojim gradovima provode.

Kišić je svoj program za vrtiće sažeo u tri točke.

– Smanjenje sufinanciranja vrtića od strane roditelja za 150 kuna po djetetu, energetska obnova postojećih vrtića te izgradnja dva nova vrtića, u Hraščici i Kučanu, uz razmatranje mogućnosti da se izgradi i treći, ako će za to biti potrebe, na Grabanicama – kazao je Kišić.

Dokaz da je to moguće provesti, kazao je Kišić, upravo su Kovač i Jakšić, koji su to u svojim gradovima već i učinili.

Čakovec kao primjer ulaganja u vrtiće

Stjepan Kovača je kazao kako je u Varaždin došao kako bi zajedno s Kišićem i Jakšićem razmijenili primjere dobrih praksi iz svojih gradova.

A odnos prema vrtićima je, dodao je Kovač, baš je primjer kojim se Čakovec može ponositi.

– Izuzev Zagreba, Čakovec je grad koji najviše izdvaja za djecu. I Čakovec, i Koprivnica, i Varaždin, gradovi su prijatelji djece i to treba biti više od mrtvog slova na papiru. To se treba pokazati i u odnosu prema djeci i njihovim roditeljima – kazao je Kovač.

Cijena vrtića u Čakovcu je 560 kuna, kazao je Kovač, no ono što ga je iznenadilo jest izostanak programa koji se nude djeci u varaždinskim vrtićima.

Dodao je kako se nada da će svoja pozitivna iskustva moći prenijeti i na varaždinskog kolegu Kišića.

– Sjever Hrvatske je predvodnik u svemu. U Zagrebu nas premalo slušaju, no mi možemo biti primjer Hrvatskoj u svemu – zaključio je Kovač.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije