UDRUGA FRANAK Javna tribina u ponedjeljak u Čakovcu

U ponedjeljak, 3. travnja u čakovečkom Domu sindikata održat će se tribina Udruge Franak. Početak tribine je u 17 sati. Govorit će se o mogućnostima za privatne tužbe protiv banaka te o tome što znači presuda Ustavnoga suda s kraja 2016. godine u vezi sa slučajem Franak.

Također će biti riječi o najnovijim presudama sudova za promjenu kamatne stope u kunskom kreditu te o pravomoćnoj presudi u euro kreditu. Govorit će se i o najnovijim aktivnostima saborskog zastupnika Gorana Aleksića na konačnom zaustavljanju bankarskih manipulacija kamatnim stopama.

Kao što je Aleksić već javno najavio, uskoro odnosno najkasnije do lokalnih izbora će se u saborsku proceduru proslijediti izmjene Zakona o potrošačkom kreditiranju kojima bi se sve neugovorene fiksne kamatne marže svele na njihove početne iznose, na temelju čega bi bilo osigurano da u budućnosti kamate ne mogu previše rasti, a osim toga bi i sve kamatne stope pale od 1 do 3 postotna boda, ovisno o tome kada je netko ugovorio svoj kredit.

Zakon će se odnositi i na konvertirane CHF kredite. Naravno, nema garancija da će zakon biti donesen, ali postoji načelna podrška MOST-a, kao i podrška opozicije za taj zakon, pa se u Udruzi Franak nadaju da će konačno biti zaustavljene bankarske manipulacije kamatnim stopama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije