FOTO Pred punim Katoličkim domom proslavljeno 27 godina HDZ-a Međimurja

Iskreno vam hvala za praćenje ovog događaja izuzetno interesantnog i bitnog za HDZ Međimurske županije, 27. obljetnicu uz jednu ispriku svima vama i svima nama premijer u ovom trenutku još uvijek u Vladi zajedno sa svojim najbližim suradnicima raspravlja i proba razriješiti gordijski čvor zvani Agrokor – ovim se je riječima u petak navečer u čakovečkom Katoličkom domu obratio predstavnicima medija Darko Horvat, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Međimurske županije.

Rekao je kako je njegov izaslanik na ovoj svečanosti akademik dr. Željko Reiner, potpredsjednik Hrvatskoga sabora. Govoreći o spomenutoj obljetnici Horvat je rekao kako je za HDZ ovo jedan od ključnih događaja u Međimurskoj županiji što je pokazala prepuna dvorana zainteresiranih.

Dodao je kako je ovo prilika na prisjećanje na sve one koji su u ono teško vrijeme konstituirali i formirali HDZ Međimurske županije. – Učinili su to u jednom kraju koji je po mnogo čemu specifičan, koji je za HDZ ‘tvrd orah’ gdje se izbori u lokalnim sredinama ne dobivaju kao npr. u Slavoniji – podvukao je Horvat.

Dodao je kako se uz potporu Zagreba i potporu Vlade RH u svemu onome što se u zadnja dva mjeseca donijelo u Međimursku županiju te je naglasio, dok je HDZ-a bit će i Međimurske županije, dok je HDZ-a gradit će se i raditi u Međimurskoj županiji. Rekao je kako su ispravljene sve one greške koje su skoro upropastile projekt Županijske bolnice donijevši u Međimurje 52 milijuna kuna.

Okomio se na lokalne medije koji ističu kako sredstva državnog proračuna završavaju samo u Metkoviću, Splitu ili Zagreb kazavši kako to ne stoji i da su to demantirali.

– Pred rješavanjem smo gordijskog čvora koji se zove Stari grad Zrinskih gdje se iz strukturnih fondova EU uložiti 35 milijuna kuna. Županu ćemo dati jednu lijepu čestitku, riješit ćemo mu problem u koju se je nekako zapleo i ne zna iz njega izaći, a zove se Dom zdravlja u Čakovcu – rekao je dalje Horvat dodavši kako će tu biti još niz projekata koji će ovih dana biti objavljeni kroz mjere ministarstva ruralnog, regionalnog razvoja i poljoprivrede.

Horvat je s ponosom rekao kako su to projekti koje su osmislili HDZ-ovi ministri i da će HDZ Međimurske županije pomoći da će jedan dio sredstava završiti u Međimurskoj županiji. Horvat je iskoristio prigodu i najavio kako će kandidat za gradonačelnika Čakovca biti Aleksandar Makovec.

Upitan za specifičnosti rada HDZ-a u Međimurskoj županiji, akademik Reiner je kazao kako je osnivačima HDZ-a bilo teže nego u drugim dijelovima Hrvatske. – Međimurci su kao izuzetno vrijedni ljudi i domoljubi prepoznali prije 27 godina HDZ kao snagu koja će nakon niza stoljeća stvoriti državu koju zavrjeđuju- istaknuo je dr. Reiner.

Uz njih okupljenima su se obratili sadašnji gradonačelnici Preloga i Murskog Središća, Ljubomir Kolarek i Dražen Srpak.

U dvorani su bili visoki dužnosnici Županijske organizacije, dužnosnici susjednih županija, a bila je tu i nekolicina onih koji su prije 27 godina položili kamen temeljac ovoj stranici kojima je bio upućen poseban i topao pljesak. Rođendanska svečanost popraćena je kolažnim kulturnim programom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije