KOTORIPSKO RUGLO Općina kupila staru kuću u centru mjesta

Općinsko vijeće Kotoribe jučer se je sastalo na svojoj 27. sjednici. Izdvajamo tzv. ‘aktualnih pola sata’ gdje je općinski načelnik Ljubomir Grgec(SDP) iznio ono što je općinsko čelništvo realiziralo od posljednje sjednice i ono što se od njih očekuje u narednom periodu.

Istaknuo je kako je izgrađena prva faza mjesne tržnice i da sada slijedi raspisivanje natječaja za daljnje radove. Rekao je kako je u podrumskim prostorijama općinske zgrade izgrađena suvremena streljana čije će svečano otvaranje biti danas u 18 sati. Događaj će uveličati streljačke udruge iz Čakovca i Ludbrega.

U tijeku su pripreme za postavljanje rasvjetnih tijela na spoju ulica kralja Tomislava i Alojzije Stepinca.

Planira se proširenje parkirališnih mjesta kod zgrade Zdravstvene ambulante. Broj mjesta nije poznat, a to će pokazati projektna dokumentacija. Vezano uz parkirališna mjesta, dodao je kako će se proširiti ono uz mjesni Sportski park sa 80 parkirnih mjesta, a tu će odmah biti izgrađena i pješačka staza u Ulici Ivana Mažuranića.

Rekao je kako su odobreni projekti za izgradnju ceste Kotoriba- Goričan koje će realizirati ŽUC-e u vrijednosti od 3,5 milijuna kuna. Naveo je kako će cesta za cestovnu podlogu biti ugrađena posebna tehnologija do sada rijetko korištena.

Radi loših vremenskih uvjeta kada nije završena rekonstrukcija Međimurske ulice, radovi će biti nastavljeni ovih dana. Doći će do izmjene rasvjetnih tijela ispred zgrade mrtvačnice koja će kao takva zaokružiti cjelinu njenog etapnog uređenja.

Najposlije, načelnik je istaknuo kako je u samom mjesnom središtu Općina za 46.000 kuna kupila ruševnu kuću (Namikovu) koja će ovih dana biti porušena čime će se na toj lokaciji spojiti dvije općinske parcele, spomenuta i ona kod zgrade policijske ispostave.

Obiteljska kuća u centru Kotoribe postala je ruglo, meta lopova i opasnost jer se pokraj nje nalazi trgovački centar. Kuća je bila pod hipotekom zbog dugovanja, a vlasnik je odselio.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije