FOTO SDP darivanjem jaglaca i predstavom obilježio Dan žena

SDP Međimurja i Čakovca ove je srijede obilježio 8. ožujka, Međunarodni dan žena. Do ovog praznika Socijaldemokratska stranka Hrvatske uvijek je držala te ga obilježavala kao spomen na sve one žene koje su se tijekom povijesti borile i izborile za prava žena i ravnopravnost.

Obilježavanje ovog praznika za SDP nije samo prigodno prisjećanje prošlosti, već i prilika da se još jednom upozori da su ljudska prava, a posebno prava žena na žalost, krhka te da potpuna ravnopravnost još uvijek nije postignuta.

U prijepodnevnim satima SDP-ovci su, pojačani članovima Hrvatske seljačke stranke Čakovčanke darivali jaglacima, podsjećajući ih na sve naše bake i majke koje su u proteklih nešto više od stoljeća, proširivale granice slobode te se izborile za poziciju koju danas žene imaju u hrvatskom društvu.

Navečer pak je u dvorani Centra za kulturu Čakovec, SDP svim sugrađankama poklonio predstavu, “Vesele žene Hrvatske”, u produkciji Hit teatra iz Zagreba. No, prije same izvedbe ove hit komedije, okupljenima u prepunoj dvorani obratili su se predsjednici SDP-a Međimurske županije i grada Čakovca, Mladen Novak i Mario Medved.

Okupljenima su čestitali Dan žena, naglasivši da potpuna ravnopravnost žena i muškaraca u Hrvatskoj još nije postignuta, te da će SDP uvijek biti taj koji će u društvu otvarati teme vezane uz prava žena.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije