GORNJI MIHALJEVEC Tko će platiti 1,87 milijuna kuna za SRC Mladost?

Ponosno je načelnik Općine Gornji Mihaljevec Goran Lovrec isticao u svim prilikama investiciju SRC Mladost u Gornjem Mihaljevcu. Tijekom prošle godine na tome su se lomila koplja i dignuto je dosta prašine kod prihvaćanja Razvojne strategije Općine.

Razvojnu strategiju je inače izradila tvrtka Eufondia d.o.o., tvrtka Dražena Bregleca, bivšeg visokopozicioniranog HSLS-ovca i državnog tajnika za promet do 2010. godine. Kao glavni argument opravdanosti ulaska u investiciju, stalno je ponavljano da će ta investicija u potpunosti biti financirana sredstvima EU i Republike Hrvatske.

U petak, 3. ožujka održana je 29. sjednica Općinskog vijeća Općine Gornji Mihaljevec. Jedna od točki dnevnog reda je bila Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja i prijavu na natječaj za SRC Mladost.

Na začuđujuće propuste u prilogu odluke prvi je upozorio vijećnik Franjo Kovačić. Na temelju podataka iz odluke proizlazi da je ukupni iznos projekta oko 9,34 mil kuna od čega je iznos potpore iz EU oko 6,35 milijuna kuna te oko 1,12 milijuna kuna iznos potpore iz proračuna RH.

Jednostavna matematika govori da do ukupnog iznosa investicije, 9,34 milijuna kuna, nedostaje 1,87 milijuna kuna za zatvaranje financijske konstrukcije. Na izravno pitanje vijećnika Kovačića hoće li Općina snositi dio koji nedostaje, načelnik Goran Lovrec nije znao odgovoriti, kao ni pojasniti nelogičnosti u prilogu odluke.

Nakon burne rasprave i povišenih tonova Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja i prijavu na natječaj je tijesno prihvaćen sa 6 glasova za i 5 glasova protiv. Vijećnici Općinskog vijeća čekaju pojašnjenje tko će u stvarnosti snositi tih 1,87 milijuna kuna troškova jer to predstavlja izvorni godišnji proračun Općine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije