OPĆINA SVETI MARTIN Za studentske stipendije 59 tisuća kuna

Općina Sveti Martin na Muri je krajem minule godine raspisala Natječaj za dodjelu studentskih stipendija redovnim studentima za 2017. godinu na preddiplomskim i diplomskim studijima i Natječaj za dodjelu jednokratnih stipendija za 2017. godinu za studente preddiplomskih studija i poslijediplomskih studija (u obje skupine, osim 1. godine studiranja).

Minulih dana sastalo se Povjerenstvo za dodjelu stipendija i ustvrdilo kako je do zadnjeg dana natječaja pristiglo 14 zamolbi za redovne stipendije i 4 zamolbe za jednokratne studentske stipendije. Sve zamolbe su pravovaljane s potpunom dokumentacijom i upućene na daljnje postupanje, što znači da je s time upoznat načelnik općine Franjo Makovec, a uskoro će konačnu Odluku donijeti Općinsko vijeće.

Redovni stipendisti dobivati će mjesečno po 300 kuna za studij u Čakovcu i Varaždinu, 400 kuna za studiranje na ostalim učilištima i fakultetima u Hrvatskoj, te 500 kuna za studiranje u inozemstvo. Jednokratna novčana stipendija iznosi 1.000 kuna.

Za sve ove stipendije općina će u svojem proračunu osigurati 59.000 kuna. Prošle godine općina je dodijelila 20 redovnih stipendija i 2 jednokratne stipendije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije