VELIKA ULAGANJA u komunalnu infrastrukturu u Štrigovi

Minule godine, Općina Štrigova je značajna novčana sredstva uložila u modernizaciju lokalnih prometnica, a sve u cilju sigurnijeg i kvalitetnijeg prometovanja vozila, biciklista i pješaka na čitavom i što je vrlo važno, ne malom štrigovskom području.

I ove 2017. godine u gradnju objekata i uređenja komunalne infrastrukture uložiti ukupno 3.609.000 kuna. Novci će se osigurati iz fondova Europske unije, državnog proračuna, županijskog proračuna, komunalnog doprinosa, naknada za zadržavanje nezakonito izgrađene zgrade u prostoru te ostalih prihoda iz proračuna.

Za uređenje nerazvrstanih cesta utrošiti će se najviše, 1.834.000 kuna, zatim dosta novca će biti iz kazni za nelegalno izgrađene zgrade i to čak 1.500.000 kuna, za javnu rasvjetu potrošiti će se 240.000 kuna, te produljenje vodovodne mreže 35.000 kuna, koje će se u cijelosti namiriti iz realnog općinskog proračuna a 2017. godinu.

Koliko je kvalitetna komunalna infrastruktura izgrađena minulih godina vidljiv je sada kada je štrigovski kraj prepun snijega i leda, ali promet se do zadnjeg kutka svih naselja odvija redovito i bez poteškoća.

Općinski vijećnici, djelatnici i čelnici uistinu mogu biti ponosni na učinjeno, kao i na odluku da se stanje podigne na višu razinu i to u većem novčanom iznosu nego je iznos realnog proračuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije