Mursko Središće: Pisma zahvale predsjednici i saborskom zastupniku

Stručni Kolegij gradonačelnika Grada Mursko Središće, održao je svoju 147. sjednicu, na kojoj je najprije odobrio nekoliko zahtjeva za novčanu pomoć i sufinanciranje ispitivanja plodnosti poljoprivrednog tla.

Nakon toga Kolegij se pozabavio većim problemima u gradu, kao što je nelegalno rušenje šumskog drveća, uzurpiranje državnog zemljišta za potrebe sadnje voćaka i vrtova, a ustvrđeno je kako grad nema nadležnosti za intervenciju, jer riječ je o državnom vlasništvu.

Razgovaralo se i o nekontroliranom odlaganju smeća i drugog otpada, na javne i druge površine, koje će za sada biti pokupljeno u organizaciji komunalnog redara. Isto će se obaviti u naselju Sitnice.

Kolegije je odlučio da se pisma zahvale za učinjeno za grad upute predsjednici države Kolindi Grabar Kitarović i saborskom zastupniku Darku Horvatu, a ravnateljici Gradske knjižnice naložio da sagleda postojanje mogućnosti oslobađanja plaćanja članarine za učenike 1. razreda Osnovne škole.

Pročelniku Ureda grada naloženo je da započne radnje potrebne za osnivanje Gradskog komunalnog poduzeća, te obavi kupnju zemljišta za potrebe uređenje šetnice uz rijeku Muru u Frgofu..

Mjesni odbor Peklenice zadužen je za organizaciju ankete među mještanima u svezi postavljanja antenskog stupa i odašiljača.

Za 11. i 12. veljače najavljeno je održavanje ‘Serjonskog fašnika 2017’. Isto tako je za 27. siječnja ove godine u restoranu ‘RAJ’ u Peklenici s početkom u 17,30 sati najavljen susret poduzetnika, vlasnika OPG-a i obrtnika s predstavnicima grada te raznih institucija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije