Dražen Srpak uputio novogodišnju čestitku građanima M. Središća

Povodom dočeka Nove godine, svoju čestitku građanima Murskog Središća uputio je gradonačelnik, Dražen Srpak. Njegovu čestitku prenosimo u cijelosti.

– Drage sugrađanke, dragi sugrađani, dragi prijatelji!

Još jedna godina je iza nas. Za nas u gradu Mursko Središće po svemu uspješna. Grad se promijenio, naselja u sastavu grada također. Puno se radilo, puno investiralo. Preko 14 milijuna kuna investicija polako, ali sigurno mijenjaju naš grad.

Od toga gotovo 9 milijuna kuna dobiveno je iz EU fondova, državnog proračuna i od ministarstava. Tako smo ove godine produžili šetnicu, otvorili novu gradsku knjižnicu, a cijeli Centar za kulturu ide prema kraju. Nakon dugo godina imamo novu gradsku Ulicu Antuna Mihanovića, Hrastinka je u potpunosti sanirana.

U gospodarskoj zoni Brezje uređen je tampon cesta, uvedena struja, a ovih dana počinje gradnja kanalizacije i vodovodne mreže te plinske mreže. Društveni domovi u naseljima se uređuju, kupljena su nova vatrogasna vozila, pomaže se sportskim udrugama kapitalnim donacijama, otvoreni su državni uredi.

Kandidirani su turistički projekti Majur u Hlapičini i Spomen park naftaštva u Peklenici. Niz manjih infrastukturnih i turističkih sadržaja također grad mijenja na bolje.

U idućoj godini naglasak će biti na otvaranju ispostave Hitne medicine u našem gradu, na završetku Centra za kulturu, a početi će radovi na aglomeraciji. Dječji vrtić će u ožujku biti kandidiran na natječaj EU fondova, dok su projekti gradnje oborinske odvodnje i asfaltiranje cesta u zoni Brezje već kandidirani.

Posjetila nas je predsjednica te sam je ponovno upoznao sa problemom teretnog prometa, a više puta razgovarao sam i sa premijerom Plenkovićem o tome. Na tom problemu ću i dalje ustrajno raditi i siguran sam da ćemo ga i riješiti.

Hvala vam dragi ljudi na pomoći, na strpljenju, na podršci pa i na kritici ako je koji put bila potrebna. Hvala vam što zajedno koračamo prema cilju, prema gradu sretnih i zadovoljnih ljudi!

U novoj godini želim vam ponajprije zdravlja, vama i vašim najmilijima. Želim vam miran i ispunjen život s takvim primanjima koje će baš takav život i osigurati. U slozi i zajedništvu nastavljamo s preobrazbom našeg ponosnog, najsjevernijeg grada – Murskog Središća, piše gradonačelnik Murskog Središća, Dražen Srpak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije