Zamjenik načelnika Željko Martinec dao ostavku i napustio sjednicu

Na 19. sjednici Općinskog vijeća Općine Orehovica vijećnik Marko Hunjadi (HDZ) prozvao je zamjenika načelnika Željka Martinca (HNS).

– Razgovarajući s mještanima imam potrebu u njihovo ime postaviti pitanje koje se odnosi na zamjenika načelnika. Nigdje ga nema, a ljudi se pitaju što se događa – rekao je tada vijećnik Marko Hunjadi.

Općinski načelnik Franjo Bukal (HNS) nije mogao dati konkretan odgovor. – Svima je poznato s kakvim poslom se gospodin Martinec bavi, kakvo mu je radno vrijeme te da je uglavnom na službenom putu – rekao je Bukal.

Prozvani Željko Martinec se ipak pojavio na 20. sjednici koja je održana 21. prosinca i odmah na početku javio se za riječ.

Prije četiri godine prihvatio sam dužnost zamjenika načelnika iako sam imao dobar posao i nisam brinuo o egzistenciji. Međutim, nakon dvije godine stvari su krenule nizbrdo – rekao je.

Čak se i obratio općinskom načelniku kako bi ga zaposlio te bi profesionalno obavljao dužnost zamjenika načelnika, međutim za to nije bilo mjesta u proračunu. Nakon toga pronašao je novi posao na kojem je radio u dvije smjene i puno puta je za vrijeme sjednice Vijeća radio i nije bio u mogućnosti odazvati se na sjednicu, ispričao je.

Poslije je pronašao posao na terenu i sad radi kao vozač, uglavnom u Njemačkoj. – Posao vozača je naporan i uglavnom sam na putu ili se odmaram kako bi bio spreman za naporan put. Vijećnik Marko Hunjadi koji me je prozvao sada nije prisutan, iako sam mu puno puta radio usluge za vrijeme obavljanja posla. On dobro zna gdje sam i s čime se bavim, te bi sada isto tako mogao postaviti pitanje – gdje je danas taj dotični vijećnik – rekao je Martinec.

Na kraju je pred svima podnio ostavku na mjestu zamjenika općinskog načelnika. Poručio je da mu je bilo drago surađivati sa svima prisutnima i zahvalio na toj suradnji. Martinec je napustio Sjednicu, iako ga je općinski načelnik Franjo Bukal zamolio da ostane do kraja.

Općinski načelnik Franjo Bukal rekao je kako je ovaj istup bio vrlo emotivan. – U materijalima za ovu sjednicu nalazi se i lista prisutnosti svih vijećnika i pripadnika izvršne vlasti na svim sjednicama održanim tijekom ovog saziva Općinskog vijeća – rekao je Bukal i naglasio da je ovo sjednica Vijeća te da predstavnici izvršne vlasti nisu dužni prisustvovati istoj. Dužni su pripremiti odluke koje se predaju predsjedniku Općinskog vijeća, koji zatim vodi sjednicu.

Predsjednik Općinskog vijeća Branko Sušec (HNS) rekao je kako je dao riječ zamjeniku načelnika budući da je na zadnjoj sjednici Vijeća bio prozvan. Napominje kako na dosad održanim sjednicama nije bilo provokacija i da se prema listi prisutnosti vidi koliko je tko bio prisutan te da je zamjenik načelnika bio više prisutan od vijećnika koji ga je prozvao.

– Žao mi je što je zamjenik načelnika na ovakav način dao ostavku, međutim, svi koji sudjeluju u političkom životu moraju biti spremni na ovakve provokacije – kazao je Sušec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije