Vlada i sindikati postigli dogovor – božićnice do 31. prosinca

U Ministarstvu rada i mirovinskog sustava danas je završio još jedan krug pregovora Vladinog i tima sindikata državnih službi o isplati povećanja osnovice plaća slijedom rasta BDP-a, a sudionici su nakon sastanka rekli da su postigli kompromisni dogovor nakon tri i pol sata pregovora.

– Jesmo, postigli smo dogovor. Dogovorili smo se oko božićnice i porasta plaće. Zadovoljni smo, rekao je Dubravko Jagić, predsjednik Sindikata policije.

Ministar rada i mirovinskog sustava Tomislav Ćorić potvrdio je da će se božićnica isplatiti do 31. prosinca te rekao da će razgovori s javnim službama o Kolektivnom ugovoru početi u siječnju.

– Danas smo zatvorili jedno poglavlje u razgovorima na obostrano zadovoljstvo iako u ovakvim razgovorima nikad nitko nije u potpunosti zadovoljna. Na sjednici Vlade će moji kolege raspravljati o tekstu kojeg smo dogovorili sa sindikatima. U narednim prijedlozima izmjena zakona se očekuje potpisivanje izmjena i dopuna ugovora o plaćama i Kolektivnog ugovora. Ne mogu vam sve parafrazirati članke. Taj ugovor podrazumijeva povećanje osnovice u nekoliko faza tijekom iduće godine. Sindikati su s tim suglasni, rekao je Ćorić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije