VIDEO: Stjepan Kovač u Saboru prozvao premijera i Darka Horvata

Posljednji radni dan Sabora u ovoj godini posvećen je glasovanju o proračunu, odnosno o 132 amandmana koja je većinom podnijela oporba.

Gradonačelnik Čakovca i saborski zastupnik Stjepan Kovač danas je u Saboru podnio amandmane kojima pokušao izboriti za projekte koji bi podigli kvalitetu života u gradu Čakovcu. Zato je uložio tri amandmana na proračun Republike Hrvatske.

Prvi amandman odnosi se na sredstva za osobe s posebnim potrebama, kojima bi se izgradnjom nove zgrade Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, umjesto dotrajalog i premalogobjekta u kojem su sada, pomoglo da svoje školovanje dignu na višu razinu.

– Za razliku od kolege iz HDZ-a koji telefonira kada se raspravlja o stvarima ključnima za Čakovec i Međimurje, smatram da se u Saboru treba boriti za svoju lokalnu sredinu i biti lokalpatriot. Čakovečka djeca s posebnim potrebama nisu manje vrijedna od djece u drugim sredinama koje su novcem iz državnog proračuna obnovile svoje ustanove što se brinu za one kojima je briga itekako potrebna.

Vrijeme je da Vlada pokaže da joj je stalo do nas i da vrati barem dio novca koji građani i poduzetnici Čakovca teškom mukom odvajaju kroz poreze i druge oblike solidarnosti i financiranja države.

Kako se možemo zvati uređenom socijalnom državom koja brine o svojim građanima kada nam djeca s posebnim potrebama moraju ručati u hodnicima? Dok god je tome tako, svi mi političari ne bismo smjeli jesti u miru i čiste savjesti – napisao je Kovač na Facebooku. Pogledajte njegovo izlaganje u Saboru i na koji je način prozvao premijera Andreja Plenkovića i saborskog zastupnika iz Međimurja Darka Horvata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije