K. Grabar-Kitarović: Čakovec je zamašnjak razvoja Međimurja

Dizanjem zastave Predsjednice Republike Hrvatske ispred zgrade Međimurske županije označeno je izmještanje Ureda predsjednice Republike u Čakovec i Međimursku županiju.

>>> Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović preselila Ured u Međimurje

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar- Kitarović tom je prigodom kazala kako je Međimurje vrlo često bilo van granica matice Hrvatske, ali kako je svoju domoljubnost dokazalo mnogo puta tijekom povijesti, a posebno za vrijeme Domovinskog rata.

“Želim zahvaliti svim braniteljima iz Međimurja koji su se hrabro i zdušno borili za Hrvatsku”, naglasila je.

Za Čakovec je kazala kako je zamašnjak razvoja Međimurske županije, grad industrije, obrta, poduzetništva, ali i grad kulture. Pohvalila je velika ulaganja Grada Čakovca u društveni razvoj i obrazovanje te najavila kako će razgovarati i s poduzetnicima, obrtnicima i seljacima, sa onima koji rade u lokalnoj samoupravi, kako bi se upoznala s problemima, ali i čula njihovu viziju razvoja Međimurja, ali i cijele Hrvatske.

Govoreći o tome kako su Međimurci vrlo radišni i marljivi ljudi, kazala je kako je područje između Mure i Drave primjer razvijenog poduzetništva koji je uzor ostalima u Hrvatskoj.

“Tijekom tri dana istaknut ćemo primjere kako se u radu između lokalne samouprave, poduzetnika i građana mogu privući ulaganja, što nam je potrebno u cijeloj Hrvatskoj”, kazala je predsjednica Grabar- Kitarović.

Župan Matija Posavec poželio je predsjednici toplu dobrodošlicu u Međimurje, te s osobitim ponosom istaknuo kako će naš kraj u naredna tri dana biti središte Republike Hrvatske.

Zadovoljstvo mi je što ćemo imati prilike predsjednicu upoznati sa svime što radimo i po čemu smo primjer dobre prakse u Hrvatskoj, ali i prenijeti joj sve probleme koji nas tište, kako bi zajedničkim razgovorom, prijedlozima i konkretnim potezima ovaj kraj mogli učiniti još boljom, sretnijom i kvalitetnijom sredinom za život“, naglasio je župan Posavec i dodao kako će na ovaj način imati prilike susresti se s gospodarstvenicima, sportašima, uspješnim učenicima i svima koji ostvaruju sjajne rezultate.

Ova županija možda jest teritorijalno među najmanjima, ali je velika duhom koji je najviše utkan upravo u našim ljudima i svemu onome što govorimo da su europske vrijednosti. Po tome smo prepoznatljivi i želimo nastaviti tim putem, ali u isto vrijeme našim ljudima omogućiti bolje uvjete i veći standard“, zaključio je župan.

Na istom je tragu dobrodošlicu predsjednici u ime Grada Čakovca poželio zamjenik gradonačelnika Mario Medved, koji je u svom govoru izrazio zadovoljstvo što će se predsjednica imati prilike neposredno uvjeriti zašto se najsjeverniji kraj Hrvatske u mnogim poljima nalazi na nacionalnom vrhu.

Svi koji ćemo imati prilike razgovarati s predsjednicom prenijet ćemo joj naša iskustva, ali i izazove koje imamo na lokalnoj razini u provedbi svega onoga čime nastojimo unaprijediti životne uvjete naših građana te im stvoriti dodatne mogućnosti za rast i razvoj“, rekao je Medved.

Cjelokupnu svečanost dolaska predsjednice svojim su nastupom uveličali članovi zbora “Josip Vrhovski”Nedelišće, dok su osobiti doprinos pružile i članice Udruge žena “Potočnica”Domašinec, članovi Zrinske garde Čakovec, te pripadnici Počasno-zaštitne bojne. Čast da podigne zastavu Ureda predsjednice Republike Hrvatske imao je mladi Leon Vlašić, učenik 1. razreda Tehničke škole Čakovec, dobitnik Oskara znanja i brojnih nacionalnih i međunarodnih priznanja i nagrada u robotici.

Predsjednica Grabar-Kitarović uputila mu je posebnu zahvalu, te istaknula kako je upravo on simbol uspješne budućnosti i svega onog čemu Hrvatska mora stremiti, a to je izvrsnost i ulaganje u naše mlade, kako bi im omogućili da ostaju Međimurju, ali i svim drugim krajevima Hrvatske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije