Predsjednica doselila na sjever: Prvo u Varaždin, a onda u Čakovec

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u Varaždinu je, gdje će privremeno u Županijskoj palači imati svoj Ured, kazala kako je taj grad kulturno i sveučilišno središte, ali i motor razvoja cijele Hrvatske, ne samo njezina sjeverozapada.

Nakon podizanja predsjedničke zastave, hrvatska Predsjednica je poručila kako će iduća dva dana iskoristiti kako bi se pobliže upoznala s potencijalima i sveukupnim položajem Grada i Županije u okviru Hrvatske.

Dodala je kako je Varaždin bio važno vojno središte, kako u vrijeme osmanlijskih osvajanja, tako i u vrijeme Domovinskog rata kada su Varaždinci hrabro stali na branik Domovine. Podsjetila je i na činjenicu da je osvajanjem varaždinske vojarne bivše JNA-a omogućeno naoružavanje Hrvatske vojske, na čemu je cijela Hrvatska zahvalna Varaždinu i varaždinskim braniteljima.

“Doista se veselim u sljedeća dva dana razgovorima sa svima vama, predstavnicima Grada i Županije, ali i s predstavnicima sveučilišnog i akademskog života, s poduzetnicima, ulagačima i sa svima vama građanima”, poručila je u pozdravnom govoru, javljaju iz Ureda predsjednice.

Predsjednica će nakon Varaždina svoj ured izmjestiti u zgradu Međimurske županije u Čakovcu gdje će u vremenu od 15. do 17. prosinca biti odrađen niz sastanaka i prijema.

Kako je najavljeno, uz razgovore s građanima, na prijem u Uredu župana Međimurske županije će biti primljene brojne udruge, jedna od njih je i Murid, odrađeni sastanci s predstavnicima braniteljskih udruga, županijskim i gradskim dužnosnicima, gospodarstvenicima, predstavnicima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, te predstavnicima kulturnog života, posjetiti gradove Čakovec, Prelog i Mursko Središće, te općine Donji Kraljevec, Donji Vidovec, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Orehovica.

Tom prilikom Predsjednica će se susresti sa svećenicima s područja Međimurske županije, ali i s predstavnicima Mješovitog odbora za suradnju s pomurskim Hrvatima, posjetiti ustanove od osobitog značaja za Međimurje, a koje rade s djecom s poteškoćama u razvoju, te u konačnici sudjelovati u završnoj svečanosti “Godine Nikole Šubića Zrinskog” kojom će prilikom ujedno postati i počasna članica Zrinske garde.

Također, Međimurje će dobiti i veliku čast pa će u subotu, 17. prosinca u Termama LifeClass ugostiti predstavnike Diplomatskog zbora akreditirane u Hrvatskoj, prilikom čega će Predsjednica zajedno sa svojim domaćinom županom Međimurske županije Matijom Posavcem predstaviti gospodarske i turističke potencijale Međimurja.

Dan će zaključiti radnim sastankom na kojem će istaknuti međimurski i varaždinski gospodarstvenici imati priliku za predstavljanje svog poslovanja te planova u budućnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije