Izabrani članovi Predsjedništva SDP-a, Mladen Novak nije među njima

Oko dvije tisuće izaslanika okupilo se danas na 14. izbornoj SDP-ovoj konvenciji u Zagrebu. Nakon što je izabrano novo Predsjedništvo od 17 članova, izabrana su četiri potpredsjednika SDP-a, a to su Zlatko Komadina, Boris Lalovac, Rajko Ostojić i Peđa Grbin.

Tako su izabrana dva čovjeka koji su bili prvi suradnici novog predsjednika SDP-a Davora Bernardića, ali i dvojica šefova kampanja njegovih protukandidata Orsata Miljenića i Ranka Ostojića.

Novo Predsjedništvo od 17 članova čine Rajko Ostojić, Boris Lalovac, Bojan Glavašević, Ivana Posavec Krivec, Mihael Zmajlović, Siniša Hajdaš Dončić, Vedran Babić, Domagoj Hajduković, Biljana Borzan, Zlatko Komadina, Peđa Grbin, Arsen Bauk, Franko Vidović, Predrag Fred Matić, Ivo Jelušić, Nenad Livun, Romana Jerković.

Najveći broj glasova dobio je Zlatko Komadina, njih 1064, dok je Rajko Ostojić dobio 1031 glas.

Hrvatska treba promjene, ali prije toga treba promijeniti SDP, a promjena počinje danas, ključna je poruka iz govora kojim se Davor Bernardić danas prvi put u ulozi predsjednika obratio stranačkim kolegama na 14. izbornoj konvenciji SDP-a.

Najavio je da će se na sljedećoj izvještajnoj konvenciji mijenjati statut stranke, koji se danas mijenja tek u dijelu vezanom uz način izbora članova Glavnog odbora. Članove tog tijela iz kvote pojedinih županija birat će delegati izabrani u tim županijama, umjesto dosadašnjeg glasovanja ‘svi za sve’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije