Grkaveščaku, Lapšini i Jurovcu potrebna jača javna rasvjeta

Na 29. sjednici Općinskog vijeća Sveti Martin na Muri, vijećnici Sanja Hadela (na slici), Milan Jaklin i Anica Brezovački, postavili su pitanje javne rasvjete u naseljima Grkaveščak, Jurovec i Lapišina.

Kazali su kako trenutno u ovim naseljima nema dovoljno rasvjetnih tijela ili žarulja, te je tako u pojedinim dijelovima tih naselja manja sigurnost za kretanje pješaka, poglavito učenika i drugih sudionika u prometu.

Načelnik općine Franjo Makovec, kazao je kako su u proračunu osigurani novci za postavljanje javne rasvjete i kako je u tijeku postupak za njihovo postavljanje na određenim mjestima.

Kada je u pitanju naselje Grkaveščak, rekao je kako tu postoje tehnički problemi zbog preslabe snage struje, te je obećao kako će s čakovečkom ‘Elektrom’ pokušati dogovoriti najprihvatljiviji način da se ovaj problem riješi, na zadovoljstvo mještana i onih koji ovim naseljem prolaze.

Makovec je kazao kako se problem u Grkaveščaku može riješiti ugradnjom novog snažnijeg kabla, što iziskuje i veći novčani izdataka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije