Za ostanak u Goričanu: Potpisani ugovori o uređenju starih kuća

Za ostanak u Goričanu: Potpisani ugovori o uređenju starih kuća

U ponedjeljak, 24. listopada u multimedijalnoj dvorani općine Goričan općinski načelnik Mario Moharić potpisao je četiri ugovora temeljem odluke o mjerama poticanja uređenja nekretnina na području općine Goričan.

>>> Općine Goričan i Kotoriba daruju 20.000 kuna da sela ne ostanu prazna

– Ovo nije ‘socijala’ već je namjera ove mjere zadržavanje mladih obitelji u Goričanu, na način da općina Goričan potiče kupnju i revitalizaciju starih i napuštenih kuća – rekao je Moharić. Poticaj u visini od 20.000 kuna dobili su: Damir Bašnec, David Pongrac, Melani Mesarić i Andrija Farkaš.

Uvjet dobivanja poticaja je da je korisnik mlađi od 40 godina te da ima namjeru trajno se nastaniti u objektu za koji će primiti poticaj. Za te namjene proveden je javni natječaj, a odluku o poticaju donio je načelnik koji je rekao kako natječaj ostaje i dalje otvoren. Ovo je prvi takav događaj u Goričanu.

Načelnik Moharić je dodao kako po pitanju socijalnih programa Goričan prednjači u Međimurju, a i šire, što je jedan od uvjeta da se smanji depopulacija Goričana. Istaknuo je tako potpuno besplatnu prehranu školske djece već petu godinu i najnižu cijenu dječjeg vrtića u Međimurju.

Ovom svečanom činu nazočili su zamjenik načelnika Ivan Blažek i predsjednik Općinskog vijeća Goričan Andrej Blagus.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije